ماهان شبکه ایرانیان

رئیس موسسه کتاب‌شناسی شیعه تاکید کرد:

اعتکاف وسیله‌ای برای درآمدزایی نشود/ لزوم آسیب‌شناسی اعتکاف

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس موسسه کتابشناسی شیعه تاکید کرد: برخی کارها ممکن است در روند مراسم اعتکاف رخ دهد که موجب آسیب برای این عمل عبادی و الهی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مختاری در گفتگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: در سال‌های اخیر اقبال بسیار خوبی به اعتکاف در ایران و حتی در برخی کشورهای دیگر صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه اعتکاف از سنت‌های برجسته پیامبر(ص) است اظهار کرد: هر چند پیامبر(ص) در دهه آخر ماه مبارک رمضان معتکف می‌شدند که افضل بر ایام دیگر است اما ماه رجب نیز یکی از ایام اعتکاف است و البته در سایر ماه‌های سال نیز انجام آن مصیب و ماجور است.

مختاری با بیان اینکه ترویج اعتکاف آثار بسیار مثبتی در خودسازی، توبه، انابه، تلطیف روح و ... دارد عنوان کرد: اگر این عبادت چنین آثار مطلوب و معقول معنوی نداشت این قدر بر آن تاکید نمی‌شد.

دبیر علمی جشنواره ملی اعتکاف ادامه داد: روزه با همه اهمیت و جایگاهش که خداوند فرموده«الصوم لی و انا اجزی به» خود یکی از لوازم و عبادات داخل در اعتکاف است و اعتکاف بدون آن معنا ندارد

رئیس موسسه کتابشناسی شیعه در ادامه بر لزوم آسیب‌شناسی این عبادت مهم و معنوی تاکید کرد و افزود: این عبادت امروز به یکی از مظاهر عبادات در ایران تبدیل شده و استقبال مردم از آن روزافزون است و بدیهی است که آسیب‌هایی آن را تهدید کند لذا مراقبت از آن لازم است.

وی اظهار کرد: متصدیان اعتکاف در شهرها و روستاها باید این تهدیدات را آسیب‌شناسی کنند و سعی در جلوگیری از آن داشته باشند از این رو استفاده از تجربیات و نظرات کارشناسان فن و مشورت با آنان لازم و ضروری است.

مختاری با اشاره به برخی از این آسیب‌ها تصریح کرد: برخی از این آسیب‌ها به تشکیلات و برخی به آسیب‌ها به اشخاص برمی‌گردد لذا وجود شرایط خالصانه در متصدیان و معتکفین از لوازم اصلی این عبادت است.

وی هشدار داد که نباید اعتکاف وسیله و ابزاری برای تبلیغات شود و تاکید کرد: نباید تبلیغات به اصل قضیه چربش داشته باشد ضمن اینکه کاسبی کردن از اعتکاف و درآمدزایی برای سایر مخارج مسجد که ممکن است در برخی متصدیان مساجد باشد جزء آسیب‌های اصلی این عبادت است.

مختاری با بیان اینکه اعتکاف از مختصات شیعه نیست عنوان کرد: اعتکاف در ماه رمضان از مسلمات و مورد اتفاق شیعه و سنی است و البته در ادیان دیگر هم بی سابقه نبوده و نیست و در حال تلاش برای به دست آوردن اطلاعات علمی در این زمینه هستیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان