طرز تهیه آش ترش شمالی سنتی و خوشمزه

اگر از علاقه مندان به آشپزی های خانگی یا اش های محلی هستید در این بخس با طرز تهیه آش ترش مازندرانی ویژه همراه ما باشید.

طرز تهیه آش ترش شمالی سنتی و خوشمزه

همانطور که می‌ دانید انواع آش‌ های محبوب محلی ما آش‌ های مخصوص مازندران هستند. در این بخش شما را با طرز تهیه آش ترش شمالی یا مازندرانی آشنا می‌ کنیم که یک رسپی بسیار ساده‌ای دارد.

برای اینکه با دستور تهیه انواع آش‌ های محلی و سنتی ایرانی آشنا شوید، در آرگا همراه ما باشید. طرز تهیه آش سرکه و آش برگ مو را می توانید در لینک مطالعه کنید.

طرز تهیه آش ترش

مواد اولیه:

  • نخود: 1 سوم لیوان
  • عدس: 1 چهارم لیوان
  • لوبیا چیتی: 1 سوم لیوان
  • چغندر: 300 گرم
  • برنج نیم دانه: نصف لیوان
  • سبزی آش: نیم کیلو
  • نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • گوجه کوچک: 5 عدد
  • آب نارنج: 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ: به میزان لازم
  • باقالی: نصف لیوان
  • الوچه: به میران لازم
  • رب انار: 1 پیمانه

طرز تهیه آش ترش:

ابتدا نوبت آماده سازی حبوبات است. ابتدا باید حبوبات خود را تمیز کرده بشورید و درون آب از شب قبل خیس کنید. این کار باعث شده تا نفخ حبوبات از بین برود. در این مدت باید دو سه مرتبه آب حبوبات را عوض کنیم.

حالا حبوبات را درون قابلمه‌ ای ریخته مقداری آب روی آن بریزید و روی حرارت گذاشته تا حبوبات پخته شود. بعد از اینکه حبوبات کمی پخته شد به آن برنج نیم دانه خیس شده و چغندر نگینی شده را اضافه کنید. به مدت نیم ساعت زمان داده تا مواد آش شما پخته شود.

رسپی آش ترش

حالا نوبت به اضافه کردن سبزی‌ ها و پخت نهایی آش می‌ رسد. در مرحله تکمیلی باید سبزی‌ های معطر و مخصوص مازندرانی را که ساطوری کرده‌ اید به مواد آش اضافه کنید. سبزی‌ ها نباید بیش از حد ریز شود حالا باید مقدار آلوچه یا آلوی خشک شده به مواد آش اضافه کرده تا آش شما طعم ترشی داشته باشد.

رب انار را به همراه مقداری آب رقیق کرده و به مواد آش اضافه نمایید. کمی زمان داده تا مواد مزه‌دار شده و به خورد یکدیگر برود. در این مرحله از طرز تهیه آش ترش مازندرانی باید یک پیاز داغ سیرداغ عالی تهیه کنید.

مقداری روغن درون تابه ریخته پیازها را سرخ کرده کمی سیر اضافه کرده تا عطر سیر بلند شود. حالا کمی نعنا داغ بریزید به مواد پیاز داغ خود کمی ادویه نمک، فلفل، زردچوبه اضافه کنید. اگر می‌ خواهید آش شما طعم بهتری داشته باشد، مقداری آب نارنج تازه نیز اضافه نمایید. بعد از پخت آش را درون ظرفی سرو کرده روی آن سیرداغ پیاز داغ اضافه کنید.

آش ترش مازندرانی

از نکات تکمیلی در پخت این آش استفاده از سبزیجات مرغوب می‌ باشد. این آش ترش و ملس را می‌ توانید برای عصرانه و میان وعده تهیه کرده و نوش جان کنید. این آش محلی یکی از آش‌ های محبوب مازندرانی بوده و طرفداران زیادی دارد.

این آش در فصل‌ های مختلفی از سال سرو می‌ شود و می‌ توانید برای زمستان نیز تهیه کنید. یک آش فوق العاده با دستور ساده و آسان که به سرعت تهیه می‌ شود  شما می‌ توانید دستور تهیه انواع آش‌ های خانگی را با ما آموزش ببینید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان