یکی از انواع نان های بسیار خوشمزه و قدیمی و همچنین سنتی نان قماق می باشد. که در گذشته این نان را بر روی یک تابه یا یک قابلمه می پختند. و بیشتر برای مهمانی ها مورد استفاده قرار گرفته می شد. زیرا، پف زیادی دارد تقریباً مانند کیک است بنابراین، اگر شما نیز تمایل به طرز تهیه نان قماق در منزل دارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
طرز تهیه نان قماق با طعم عالی
نان قماق از سبزیجات تهیه می شود و همچنین بسیار مقوی است و در ماه رمضان، مازندرانی ها این نان را تهیه می کنند که به راحتی و در مدت زمان کمی می توانید آن را تهیه و نوش جان کنید
نکته : در تهیه این نان از شکر استفاده نمی شود و با سبزیجات خشک یا تازه می توانید آن را تهیه کنید. از این رو، این نان برای افراد دیابتی بسیار مناسب است و اگر محدودیت انرژی و کالری ندارید می توانید برای پخت آن از فر نیز استفاده نمایید.
مواد لازم :
- آرد : یک پیمانه
- بکینگ پودر : یک قاشق چای خوری
- کره : یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ : چهار عدد
- گردو : یک دوم پیمانه
- شکر : یک قاشق غذا خوری
- پیازچه : یک قاشق غذا خوری
- جعفری : یک قاشق غذا خوری
- شنبلیله : یک قاشق غذا خوری
- شوید : یک قاشق غذا خوری
نحوه تهیه :
در روش تهیه نان قماق ابتدا سبزی ها را به خوبی پاک کنید و آن ها را تمیز بشویید و پس از پاک کردن و ضدعفونی کردن و همچنین شستن آن ها تمام سبزیجات را داخل آبکش ریخته و بعد از گرفتن آب آن اقدام به خرد کردن سبزیجات با دستگاه سبزی خرد کن یا چاقوی تیز نمایید.
حالا تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسبی بشکنید و با کمک همزن برقی آن را هم بزنید تا سفیده و زرده تخم مرغ ها با هم مخلوط شود.
حالا کره را به روش بن ماری با قرار دادن آن داخل یک ظرف و گذاشتن آن بر روی بخار آب کتری ذوب نمایید.
حالا کره ذوب شده را به تخم مرغ های هم زده بیفزایید و آن را با هم ترکیب کنید و بعد سبزیجات ساطوری خرد شده را به ترکیب کره ذوب شده و تخم مرغ اضافه کنید.
در مرحله بعدی تمام مواد را با هم هم بزنید تا یکدست شود و بعد آرد را دو تا سه مرتبه الک نمایید و کم کم به این ترکیب اضافه کنید.
حالا خمیر به دست آمده را که نه خیلی غلیظ است و نه خیلی سفت است داخل تابه مناسبی که روغن درون آن ریخته اید پهن کنید.
در مرحله بعدی به منظور پخت نان و پف کردن آن نیاز به بیست دقیقه زمان است. از این رو، درب تابه را با دمکنی ببندید تا نان کاملاً مغز پخت شود.
در مرحله پایانی بعد از اینکه یک سمت نان به خوبی پخته شد و رنگ آن تغییر کرد خمیر را برگردانده تا سمت دیگر آن نیز پخته شود. نوش جان.
نکات تکمیلی در تهیه نان قماق
در زمان تهیه نان قماق بهتر است به یک سری نکات توجه داشته باشید که در ادامه با این نکات آشنا می شوید :
1. نان قماق را می توانید در اندازه های کوچک تر نیز مانند کتلت و دانه دانه داخل روغن قرار دهید.
2. نان قماق را می توان به صورت قطعه های کوچک داخل سینی فر گذاشته و آن را آماده کنید
3. اگر تمایل داشتید در تهیه نان قماق به جای سبزیجات خوش از سبزیجات تازه استفاده کنید خیلی آن ها را خرد نکنید
4. منظور پخت نان شعله باید حرارت ملایم داشته باشد تا نان به خوبی مغز پر شود.
5. در صورت تمایل می توانید شکر را از مواد اولیه حذف نمایید.
6. می توانید گردو را آسیاب و یا بسیار خرد کنید.
شما دوستان به منظور آشنایی با طرز تهیه نان چپاتی و طرز تهیه نان گریسینی می توانید روی لینک مورد نظر کلیک نمایید و با نحوه پخت این نان آشنا شوید.