یکی از محبوب ترین شیرینی های بین المللی که در کشورهای قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان پرطرفدار است. شیرینی سامسا بوده شما می توانید در این بخش طرز تهیه شیرینی سامسو تاجیکی را مطالعه کنید.
سامسا یک شیرینی تاجیکی محبوب:
این شیرینی طعم و مزه فوق العادهای داشته و برای پذیرایی در مهمانی های شما نیز گزینه عالی می باشد. در این بخش نحوه تهیه این شیرینی را مطالعه خواهید کرد.
مواد اولیه:
- آب گرم: 1 و نیم فنجان
- آرد: 4 فنجان
- دانه کنجد: به میزان لازم
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- شکر: نصف قاشق چای خوری
- مخمر: 1 قاشق چای خوری
- کره: 1 فنجان
- تخم مرغ: 1 عدد
طرز تهیه سامسا:
انتخاب فیلینگ مناسب این شیرینی نیز متناسب با سلیقه شما بوده و می توانید از فیلینگ های دلخواه استفاده کنید. شما حتی می توانید از فیلینگ گوشت و سبزیجات هم استفاده نمایید. برای پر کردن می توانید پیاز را به همراه مقدار گوشت چرخی و ادویه تفت داده و بعد از تفت خوردن مواد خمیر را پر کنید.
حالا نوبت به آماده کردن خمیر می شود. یک خمیر خوشمزه که برای انواع شیرینی و غذاها استفاده می شود. درون کاسه ای مقداری آب و شکر را با یکدیگر ترکیب کنید. به آن مخمر خشک اضافه کرده و کمی به آن نمک بزنید.
بعد از ترکیب شدن به آن آرد را که از قبل الک کرده اید، اضافه کنید. مواد را به خوبی هم زده و درون کاسه جمع کنید تا خمیر شما یکدست شود. مواد رو خوب ورز دهید تا خمیر شما یکدست و لطیف شود.
در این قسمت باید خمیر را برای حالت استراحت قرار دهید و روی آن یک پارچه نخی بگذارید. بعد از یک ساعت خمیر را می توانیم مجدد ورز داده تا حباب های اضافی آن خارج شود. باید توجه کنید که خمیر شما نه بیش از حد سفت و نه بیش از حد شل شود و میزان اضافه کردن آرد به لطافت خمیر بستگی دارد.
در طرز تهیه سامسا اگر خمیر شما شل بود، می توانید مجدد به آن مقدار آرد اضافه کنید. حالا کره را روی حرارت کتری قرار دهید تا باز شود. کره باز شده را نیز باید به مواد خمیر خود اضافه کرده و مجدد هم بزنید تا خمیر یکدست شده و کره به خورد آن برود.
برای آماده کردن فیلینگ نیز می توانید از مغزیجات به همراه شکر و یا حتی گوشت و سبزیجات هم استفاده کنید. خمیر را قاچ کرده و به ورقه های نازک تقسیم کرده و آن را باز کنید. با استفاده از مواد آن را پر کرده و خمیر را به صورت بقچه ای بپیچید. خمیرهای پیچیده شده را درون سینی فر که چرب شده قرار داده و روی آن را با استفاده از تخم مرغ زرد رومال کنید. درون فر گذاشته به مدت 20 دقیقه تا پخته شود.