معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی، ایران را سومین تولید کننده انار در جهان پس از کشورهای پرجمعیت هند و چین، اما به نسبت سرانه تولید، در مقام نخست جهانی معرفی کرد.
به گزارش وزارت جهادکشاورزی، محمدمهدی برومندی گفت: هندوستان با سه میلیون تن و چین با یک میلیون و 690 هزار تن در رتبههای بالاتری از ایران با حدود یک میلیون و 300 هزار تن تولید انار، قرار دارند.
معاون وزیر جهادکشاورزی تنوع ارقام انار ایران و ذخایر ژنتیکی این محصول در کشور را بیش از 760 ژنوتیپ به صورت محصولی سالم و ارگانیک معرفی کرد و گفت: دارا بودن مزیت نسبی تولید و کیفیت بالای محصول تولید شده با بازارپسندی جهانی و قابلیت صادرات، تولید ارزش افزوده از محصول درجه 2 و 3 از ویژگیهای انار تولیدی سرزمین چهار فصل ایران است.
برومندی اشتغالزایی در مناطق محروم حاشیه کویر، دارا بودن ارزش غذایی و خواص دارویی، امکان صادرات بالا و ارزآوری، تحمل بالای این میوه در مقابل شرایط نامساعد محیطی، کمآبی و تا حدی شوری، تنوع ژنتیکی، وجود دانش بومی در میان تولید کنندگان، امکان افزایش بهرهگیری از فناوریهای نوین داخلی و خارجی و افزایش بهرهوری از عوامل تولید را از فرصتهای کشور برای حفظ و توسعه اراضی باغات انار دانست.
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی سطح زیرکشت باغات انار در کشور را 96 هزار و 636 هزار هکتار بیان کرد و گفت: میزان تولید انار در ایران در سال 1401 یک میلیون و 281 هزار و 332 تن و در سال گذشته یک میلیون و 330 هزار تن بود و پیشبینی میشود در سال جاری یک میلیون و 344 هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.
وی عملکرد تولید در هکتار برای محصول انار در ایران را 13 تن و 970 کیلوگرم و استانهای مهم انارخیز ایران را هم به ترتیب استان فارس با 31 درصد، مرکزی 12، یزد 9، سمنان 8، خراسان رضوی 7، اصفهان 5، لرستان 5، خراسان جنوبی 4، قم 3، مازندران 2 و سایر استانها را 14 درصد بیان کرد.
برومندی، میزان صادرات این محصول در سالهای 1399، 1400 و 1401 را به ترتیب 11 هزار و 917 تن، 17 هزار و 785 تن و 21 هزار و 285 تن بیان کرد و گفت: سال گذشته نیز 36 هزار و 949 تن انار به ارزش بیش از 17 هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.
به گفته وی، ملس ساوه، شیشه کپ فردوس، رباب فارس، نادری بادرود، خزر بردسکن، اردستانی مه ولات، بجستانی و قجاق قم و ملس یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران است.