بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان است. عوامل خطر این بیماریها عبارتند از رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی، مصرف دخانیات و الکل. در میان سایر عوامل غذایی، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا 34 درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را تا 28 درصد و بیماری عروق کرونر قلب را تا 21 درصد افزایش می دهد.
به گزارش ایسنا، چربی ترانس یا اسیدهای چرب ترانس (TFA)، اسیدهای چرب غیراشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی به دست می آیند. بیش از 278 هزار مرگ سالانه در سطح جهان را می توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد. چربی ترانس شریان ها را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، TFA یا اسیدهای چرب غیر اشباع با حداقل یک پیوند کربن-کربن دوگانه در پیکربندی ترانس هستند. چربی ترانس تولید شده صنعتی را می توان در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر، بیسکویت و کیک و دونات یافت.
غذاهای خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند. چربی ترانس همچنین می تواند به طور طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی حیوانات نشخوارکننده (مانند گاو، گوسفند، بز) یافت شود. چربیهای ترانس تولید شده در صنعت را میتوان حذف کرد و با چربیها یا روغنهای سالمتر بدون تغییر هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.
توصیه WHO (سازمان جهانی بهداشت) برای بزرگسالان این است که مصرف چربی ترانس را به کمتر از 1 درصد کل انرژی دریافتی محدود کنند که برای یک رژیم غذایی 2000 کالری کمتر از 2.2 گرم در روز است.
برای حفظ سلامت خود و خانواده خود از مصرف روغن نیمه جامد و حیوانی خودداری کنید. هنگام خرید مواد غذایی صنعتی به برچسب آن ماده توجه کنید و اگر میزان اسید چرب ترانس آن قرمز رنگ بود از خرید آن خوداری کنید.
همچنین مصرف غذاهای سرخ شده و فست فود را به حداقل برسانید و با صرف کمی وقت با مواد غذایی سالمی که خریداری می کنید یک غذای سالم در خانه برای خود و اعضای خانواده درست کنید.