فولات، ویتامین حلال در آب است و در مواد غذایی متعددی، بهویژه در سبزیجات برگدار سبز، لوبیاها، نخود و آجیل، بهطور طبیعی وجود دارد. همچنین مواد غذایی غنیشده با فولات و مکملهای این ویتامین در بازار وجود داشته و میتوان با مصرف آنها فولات کافی به بدن رساند.
فواید فولات
به گزارش خبرآنلاین، فولات فواید متعددی برای بدن دارد. این ویتامین:
* به رشد بافتها و عملکرد سلولها کمک میکند.
* مصرف فولات، همراه با ویتامینهای B12 و C به تجزیه، استفاده و تولید پروتئینهای جدید در بدن کمک میکند.
* با تشکیل گلبولهای قرمز در بدن از ابتلا به کمخونی پیشگیری میکند.
* در تولید رشتههای DNA موثر است. DNA، بلوکهای ساختمانی بدن و حامل اطلاعات ژنتیکی هستند.
بررسیهای محققان نشان داده است که فولات از خطر تولد نوزاد ناقص و همچنین ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی، سکتههای قلبی و مغزی، برخی سرطانها، افسردگی و زوال عقل پیشگیری میکند.
عوارض کمبود فولات
رژیم غذایی نامناسب که حاوی فولات یا اسیدفولیک نیست معمولا فرد را دچار کمبود این ویتامین و عوارض ناشی از آن میکند. از این عوارض میتوان به اسهال، زخم در دهان، تورم زبان، زخم معده، سفیدی مو، رشد ضعیف بافتها، انواع خاصی از کمخونیها اشاره کرد.
روش دریافت فولات
با مصرف مواد غذایی حاوی فولات، میتوان این ویتامین را به بدن رساند. خوشبختانه، مقدار اضافی این ویتامین در بدن باقی نمیماند و همراه با ادرار از بدن دفع میشود.
مواد غذایی زیر سرشار از فولات هستند:
* سبزیجات برگدار سبز تیره
* حبوبات
* مرکبات
یکسری از مواد غذایی در بازار وجود دارد که با فولات غنی شدهاند. مانند:
* انواع نانهای غنیشده
* غلات صبحانه
* انواع آردها
* پاستا
* برنج
مقدار فولات مورد نیاز بدن
نوزادان
* 0 تا 6 ماهه: 65 میکروگرم در روز
* 7 تا 12 ماهه: 80 میکروگرم در روز
کودکان
* 1 تا 3 ساله: 150 میکروگرم در روز
* 4 تا 8 ساله: 200 میکروگرم در روز
* 9 تا 13 ساله: 300 میکروگرم در روز
نوجوانان و بزرگسالان
* بزرگسالان (مرد و زن)، 14 سال به بالا: 400 میکروگرم در روز
* زنان باردار در تمام سنین: 600 میکروگرم در روز
* زنان شیرده در تمام سنین: 500 میکروگرم در روز
منابع:
medlineplus
mayoclinic