ماهان شبکه ایرانیان

میدل‌ایست‌آی: طرح اشغال غزه موضع عربستان درباره اسرائیل را تغییر داد

رسانه انگلیسی در گزارشی به تشریح دلایلی پرداخت که ریاض را واداشته تا به‌رغم تلاش‌های چند سال اخیر برای نزدیک‌شدن عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، موضع خود را در برابر ادامه سیاست‌های اشغالگری و جنایتکارانه تل‌آویو در قبال غزه از حالت انفعال خارج کرده و تغییر دهد.

میدل‌ایست‌آی: طرح اشغال غزه موضع عربستان درباره اسرائیل را تغییر داد

به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی نوشته رابطه پنهانی که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند با عربستان سعودی داشته و سال‌ها در حال شکل‌گیری بود، ظرف چند روز از بین رفته است. او در جریان سفر اخیر خود به واشنگتن در مصاحبه‌ای به صراحت در این مورد صحبت کرد.

نتانیاهو با افتخار گفت: «ما نزدیک به سه سال روابط پنهانی داشتیم. از طرف ما، به غیر از من، سه نفر دیگر از این موضوع اطلاع داشتند. از طرف آن‌ها نیز تعداد بسیار کمی از افراد درگیر این موضوع بودند، همان‌طور که در طرف آمریکایی نیز این اتفاق افتاد.»

وبگاه تحلیلی «میدل‌ایست‌آی» نوشته است: اگر این درست باشد و یکی دیگر از دروغ‌پردازی‌های نتانیاهو نباشد، باید گفت که ارتباط بین پادشاهی عربستان و رژیم صهیونیستی بیشتر بر اساس جاه‌طلبی‌های شخصی بوده است.

میدل‌ایست‌آی: طرح اشغال غزه موضع عربستان درباره اسرائیل را تغییر داد

ترامپ و بن‌سلمان در حاشیه اجلاس گروه 20 در اوزاکا در سال 2019 

صحبت‌های ترامپ و قدم‌های ریاض به سمت تل‌آویو

این رسانه نوشته است: «محمد بن سلمان» در ابتدا به‌عنوان یک شاهزاده ناشناخته که با مخالفت شدید اعضای قدرتمند خانواده سلطنتی روبرو بود، متوجه شد که مسیر او برای رسیدن به قدرت در داخل از طریق تل‌آویو و واشنگتن است. او زمانی که برای ولی‌عهدی انتخاب شد، به تلاش برای جلب نظر اسرائیل ادامه داد و در سال 2017 نیز یک دیدار مخفیانه در این راستا انجام داد. او با ابراز انزجار از آرمان فلسطین، تملق یهودیان آمریکا را گفت.

بن‌سلمان یک سال بعد، «محمود عباس» رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین را مورد انتقاد قرار داد و گفت که فلسطینی‌ها باید یا با تل‌آویو مذاکره کنند یا ساکت شوند! او پیش از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر 2023 قدم به قدم به امضای توافقنامه ابراهیم (عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی) نزدیک می‌شد. برای 15 ماه طولانی جنگ هم، هیچ تجمعی در حمایت از فلسطین در سرزمین عربستان برگزار نشد و جشنواره‌ها در حالی که غزه گریه می‌کرد، در این کشور ادامه یافت. حتی برافراشتن پرچم فلسطین یا دعا برای مردم غزه توسط زائران در مکه ممنوع بود. نه تلفات غزه، نه حمله به لبنان و نه عملیات نظامی در کرانه باختری اشغالی، خط عربستان را تغییر نداد.

طبق این گزارش ولی‌عهد سعودی حتی حاضر شد تحقیر از سوی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را تحمل کند. ترامپ در پاسخ به این سوال که ابتدا به کدام کشور سفر خواهد کرد، گفت که عربستان سعودی باید در قراردادها با آمریکا 500 میلیارد دلار برای امتیاز حضور او بپردازد. پادشاهی سعودی پس از یک تماس تلفنی گرم از سوی بن سلمان وعده 600 میلیارد دلاری داد. ترامپ سپس تقاضا را افزایش داد و گفت که این رقم باید بیش از یک تریلیون دلار باشد.

میدل‌ایست‌آی: طرح اشغال غزه موضع عربستان درباره اسرائیل را تغییر داد

ویرانی ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه و بازگشت مردم به محل زندگی خود 

ورق برمی‌گردد

ترامپ سپس پیشنهاد بحث‌برانگیز خود برای تصرف نوار غزه و اسکان فلسطینیان ساکن آن به نقاط دیگر را مطرح کرد و گفت که کشورهای حاشیه خلیج فارس باید صورت‌حساب عملیات پاکسازی را بپردازند و منظور او عربستان سعودی بود. اما همین امر بود که ریاض را عصبانی کرد.

ترامپ همچنین به خود می‌بالید که عربستان سعودی بدون تشکیل کشور فلسطین روابط خود با رژیم صهیونیستی را برقرار خواهد کرد. اما تنها 45 دقیقه زمان برد تا ریاض به این اظهارات پاسخ دهد. عربستان فضای کمی برای مانور باقی گذاشت. ریاض در بیانیه‌ای اعلام کرد، شاهزاده بن‌سلمان تاکید کرد که عربستان سعودی به تلاش‌های بی‌وقفه خود برای ایجاد کشور مستقل فلسطینی با پایتختی بیت‌المقدس شرقی ادامه خواهد داد و بدون آن، روابط با تل‌آویو را برقرار نخواهد کرد.

ریاض افزود: پادشاهی عربستان سعودی همچنین بر موضع صریح خود مبنی بر رد هرگونه نقض حقوق مشروع مردم فلسطین، چه از طریق سیاست‌های شهرک‌سازی اسرائیل، الحاق اراضی و چه تلاش برای آواره کردن مردم فلسطین از سرزمین خود تاکید می‌کند. پادشاهی سعودی به‌علاوه تاکید می‌کند که این موضع تزلزل‌ناپذیر است و قابل مذاکره نیست.

میدل ایست آی با تاکید بر اینکه «از آن زمان لفاظی‌ها شدت گرفت» افزود: ریاض در دومین بیانیه خود در روز یکشنبه گفت که به‌طور قاطعانه اظهاراتی را که هدف آن منحرف کردن توجهات از جنایات مستمر اسرائیل اشغالگر علیه برادران فلسطینی در غزه، از جمله پاکسازی قومی آن‌هاست، رد می‌کند.

ریاض تصریح کرد: فلسطینی‌ها حق دارند سرزمین خود را داشته باشند و متجاوزان یا مهاجران به آن در مقامی نیستند که هر زمان که تفکر اشغالگر وحشیانه اسرائیل بخواهد، بتواند آن‌ها را اخراج کند.

میدل‌ایست‌آی: طرح اشغال غزه موضع عربستان درباره اسرائیل را تغییر داد

کنفرانس خبری هفته گذشته ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید 

خودزنی ترامپ و نتانیاهو

پایگاه خبری- تحلیلی مستقر در لندن در ادامه با تاکید بر اینکه ترامپ و نتانیاهو تنها در چند روز، تمام کارهای خود را بی‌اثر کردند، نوشت: نخست‌وزیر اسرائیل تا امروز به ولی‌عهد سعودی و «محمد بن زاید» رئیس امارات متحده عربی گفته بود که با آن‌ها به‌عنوان متحدان برخورد خواهد کرد. حالا او می‌گوید که به زور صلح را بر آن‌ها تحمیل خواهد کرد که این رابطه برابر نیست و وقتی اسرائیل همه چیز را فتح کند، جهان عرب به سمت او خواهد آمد!

تمامی این‌ها اکنون سیاست خارجی عربستان را وادار کرده که پس از پنج دهه به دوران ناسیونالیستی عربی «ملک فیصل» بازگردد و برای اولین بار در 15 ماه گذشته، یک چشم‌انداز واقعی از ظهور یک خط مقدم، متشکل از کشورهای عربی وجود دارد که شامل پایتخت‌های عربی می‌شود که پیشتر در برابر صهیونیست‌ها آرام بوده‌اند.

به گزارش میدل‌ایست‌آی، «آنچه باعث این تغییر شد، پذیرش انتقال انبوه جمعیت فلسطینیان به‌عنوان سیاست رسمی تل‌آویو و واشنگتن بود. چیزی که برای چندین دهه، به صورت دست‌نخورده در قفسه‌های غبارآلود بحث‌های سیاسی در جناح‌های افراطی صهیونیسم باقی مانده بود». اکنون، این سیاست جریان اصلی در اراضی اشغالی و آمریکاست.

رسانه انگلیسی نوشته است: این، فقط مسئله زمان است که گسترش ارضی اسرائیل کل منطقه را بی‌ثبات کند و عواقب ناگواری برای پادشاهی سعودی به وجود آورد. جدای از آن، عواملی که باعث سکون کشورهای خلیج فارس در مناقشه فلسطین شدند، دیگر با وضوحی که در سال 2017 وجود داشتند، وجود ندارند.

میدل‌ایست‌آی: طرح اشغال غزه موضع عربستان درباره اسرائیل را تغییر داد

دیدار «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران با بن‌سلمان در ریاض 

گرمی روابط با ایران

طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی و اولین دولت ترامپ توافق‌نامه ابراهیم را به‌عنوان بخشی از یک پیمان ضدایرانی عرضه کردند اما سعودی‌ها اکنون به درستی دریافته‌اند که به نفع آن‌ها نیست که ایران را به حاشیه برانند. روابط بین ریاض و رئیس‌جمهور ایران گرم است و بن‌سلمان می‌خواهد که این روابط را حفظ کند.

میدل‌ایست‌آی می‌نویسد: ولی‌عهد سعودی همچنین اکنون می‌داند که آرمان فلسطین در داخل چقدر محبوب شده است. بر اساس گزارش نشریه آتلانتیک از گفت‌وگوی او با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه سابق آمریکا، بن‌سلمان گفته است که اگرچه شخصا به مسئله فلسطین اهمیت نمی‌دهد اما 70 درصد از مردمش که جوان‌تر از او هستند، به این موضوع اهمیت می‌دهند. بنابراین، این سوال مطرح است که بن‌سلمان از فشردن دستان غرق در خون نتانیاهو در انظار عمومی چه عایدی به دست خواهد آورد؟ امروز، فقط یک فهرست طولانی از دستاوردهای منفی برای او در ثبت چنین لحظه‌ای وجود خواهد داشت.

310310

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان