آش با رسپی های مختلفی در مناطق گوناگون ایران سرو می شود. هر قومی با دستورهای مخصوص خود آش تهیه می کند. شما می توانید در ادامه این قسمت با طرز تهیه آش آذربایجانی محلی آشنا شوید.

آش آذربایجانی مخصوص:
این آش بسیار محبوب بوده و مخصوص آذربایجان است. شما می توانید برای سرو این آش از مقداری کشک نیز استفاده کنید. طعم و ترکیب این آش بسیار فوق العاده بوده و در ادامه رسپی آن را مطالعه می کنید. شما می توانید با طرز تهیه آش یخ و آش سرکه در لینک آشنا شوید.
مواد اولیه:
- برنج: 1 چهارم پیمانه
- بلغور: 1 دوم پیمانه
- پیاز: 1 عدد
- عدس: 1 دوم پیمانه
- کلم برگ سفید: 1 دوم
- هویج: 1 عدد
- سبزی آش: 400 گرم
- لوبیا قرمز: 1 دوم پیمانه
- نخود: 1 دوم پیمانه
- رشته آشی: 1 مشت
- پیاز داغ، نعنا داغ، کشک: به میزان لازم
- فلفل، زردچوبه، نمک: به میزان لازم
- گوشت: به میزان لازم
- سیر: 2 حبه
طرز تهیه آش آذربایجانی:
مرحله اول آماده سازی مواد آش و حبوبات آن می باشد. ابتدا لوبیا عدس و نخودها را به خوبی شسته و لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کنید. چند مرتبه آب آن را تعویض کرده تا نفخ آن گرفته شود. درون قابلمه ای جداگانه نخود و لوبیا را ریخته و به طور جدا آنها را بپزید.

برنج مناسب برای این آش برنج نیم دانه است. برنج ها را نیز به مدت 2 ساعت خیس کرده و بلغور و عدس خود را نیز خیس نمایید. در مدت زمان پخت لوبیا و نخودها باید در ادامه به دنبال تفت دادن پیازها بروید.
ابتدا پیاز را پوست کنده به صورت نگینی یا خلالی برش بزنید. درون قابلمه مقداری روغن ریخته و پیازها را درون آن به خوبی تفت دهید. کمی زردچوبه به آن اضافه کرده تا رنگ پیازها عوض شود.
عدس و بلغورها و برنج را نیز به همراه مواد پیاز خود تفت داده تا کمی معطر شود. روی همان مواد مقداری آب جوش ریخته در تابه را قرار دهید تا پخته و نرم شود. در ادامه این قسمت نوبت به اضافه کردن کلم برگ می رسد.

کلم برگ ها را شسته و خرد کنید و به مواد آش اضافه نمایید. هویج نگینی شده را نیز اضافه کرده و به همراه سینه مرغ یا چند تکه گوشت به مواد اضافه کنید. در ادامه نخود و لوبیاهای پخته شده را به مواد آش خود اضافه کرده و زمان دهید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب و مزه دار شود.
بعد از ترکیب کردن مواد باید آن را روی حرارت ملایم قرار داده تا آش به خوبی جا افتاده شود. مقداری سبزی آش به مواد خود اضافه کرده سیر سرخ شده و پیازهای سرخ شده را نیز به مواد اضافه نمایید. در مرحله آخر پخت بعد از پخت حبوبات و جا افتاد و شدن باید به آن مقداری آش رشته اضافه نمایید.
حالا 20 دقیقه به مواد زمان داده تا آش رشته درون مواد شما باز شود. در ادامه آش و درون ظرف دلخواه سرو کنید. برای تزیین روی آن می توانید از مقداری کشک و پیاز داغ و نعنا داغ استفاده نمایید.