ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه کلمپه کرمانی اصیل و خوشمزه

شیرینی کلمپه یکی از شیرینی های سنتی و بسیار خوشمزه شهر کرمان می باشد که در طعم های متنوعی تهیه می شود. در این مطلب با طرز تهیه کلمپه کرمانی خوشمزه آشنا می شوید.

طرز تهیه کلمپه کرمانی اصیل و خوشمزه

اگر علاقمند هستید تا شیرینی سنتی شهر کرمان به اسم کلمپه را در منزل تهیه کنید و با روش کار آشنایی ندارید در این مطلب طرز تهیه کلمپه کرمانی مرحله به مرحله آموزش داده می شود. با ما همراه باشید.

طرز تهیه کلمپه کرمانی

شیرینی کلمپه مانند قاووت پسته و قطاب یکی از شیرینی های سنتی و بسیار خوشمزه کرمان است که در طعم های مختلفی درست می شود. برای آشنایی با طرز تهیه کلمپه کرمانی با ادامه مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم

مواد لازم برای شیرینی کلمپه کرمانی عبارت است از:

  • نیم کیلو آرد سفید
  • دویست گرم روغن جامد
  • دویست گرم ماست
  • زعفران دم کرده
  • دو عدد زرده تخم مرغ
  • یک قاشق بکینگ پودر
  • نصف قاشق دارچین
  • صد و پنجاه گرم خرما
  • نصف قاشق پودر هل
  • پنجاه گرم مغز گردو

طرز تهیه

برای تهیه کلمپه کرمانی ابتدا آرد را سه مرتبه الک کنید و داخل کاسه ای مناسب بریزید. بعد روغن جامد را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید. در ادامه ماست را به همراه بکینگ پودر داخل کاسه دیگری ریخته و مخلوط کنید. زدره تخم مرغ را به همراه زعفران دم کره به مخلوط ماست اضافه کنید.

سپس مخلوط به دست آمده را با همزن برقی خوب ترکیب تا یکدست شوند. بعد این مخلوط را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. بعد روی سطح کار آرد پاشی کرده و خمیر را روی آن قرار دهید. روی خمیر کمی آرد بپاشید و خمیر را زیر و رو کنید تا منسجم گردد.

حالا خمیر را داخل کیسه فریزر بریزید و دو ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کرده و چسبندگی آن از بین برود. در مدتی که خمیر در حال استراحت است مواد میانی شیرینی را آماده کنید. به این ترتیب ابتدا خرما را داخل آب جوش بریزید بعد از ده دقیقه آن را خارج و پوست و هسته خرما را بگیرید.

سپس داخل کاسه ای خرما را بریزید و با پشت قاشق له کنید. بعد پودر دارچین و پودر هل را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید. سپس مغز گردو را خرد کنید. می توانید داخل غذاساز آن را کاملا پودر کنید. این گردوی پودر شده را به مخلوط خرما اضافه و خوب هم بزنید تا مواد ترکیب شوند.

حالا خمیر را از یخچال بیرون آورده و دوباره روی سطح کار را آرد پاشی و خمیر را روی آن قرار دهید. بعد به کمک وردنه خمیر را به قطر نیم سانتی متر پهن کنید.

سپس با قالب گرد خمیر را کاتر بزنید. دقت کنید اگر قالب گرد ندارید از لیوان استفاده نمایید. در این حین بهتر است فر را روشن و روی حرارت 160 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود. بعد از آماده کردن قالب های شیرینی کلمپه از مواد میانی روی شیرینی قرار دهید.

بعد مهر چوبی را به آرد آغشته و روی خمیر فشار دهید تا طرح دار گردد. سپس اطراف خمیر را پیچانده و بعد سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی ها را داخل آن قرار دهید. سپس سینی را در طبقه وسط فر بگذارید.

اجازه دهید شیرینی به مدت 15-20 دقیقه در فر بپزد. دقت کنید هنگام پخت نباید شیرینی تغییر رنگ بدهد. در نهایت بعد از مدت مورد نظر سینی را از فر خارج و اجازه دهید شیرینی ها خنک شوند. بعد شیرینی کلمپه کرمانی خوشمزه را در ظرف سرو قرار داده و به همراه چای زعفرانی میل کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان