شیرینی لادو یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین انواع شیرینی در هندوستان است. این شیرینی با مواد در دسترس و ساده ای تهیه می شود و طعم بی نظیری دارد. این مطلب طرز تهیه شیرینی لادو هندی را ارائه می دهد.
شیرینی لادو؛ کوچولوی خوشعطر و دلبر سفره مهمونیها
شیرینی لادو یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین انواع شیرینی در هندوستان به شمار می رود. این شیرینی با ترکیبی از مواد ساده و در دسترس آماده می شود ولی طعم متفاوت و بی نظیری دارد. طرز تهیه این شیرینی مانند طرز تهیه شیرینی جلبی و طرز تهیه شیرینی سابله فرایند لذت بخش و ساده ای می باشد که با کمی خلاقیت شیرینی های شگفت انگیزی خواهید داشت.

شیرینی لادو به خاطر طعم و بافت منحصر به فردی که دارد در مناسب های مختلف به ویژه جشن ها و مراسمات مذهبی هندوستان ارائه می شود. در ادامه با طرز تهیه شیرینی لادو آشنا می شوید.
مواد لازم
برای تهیه این شیرینی به مواد زیر لازم است:
- دو پیمانه آرد نخودچی
- یک پیمانه کره گیاهی هندی
- یک و نیم پیمانه پودر شکر
- نصف قاشق چای خوری هل آسیاب شده
- بادام و پسته برای تزئین
خوشبختانه موارد اولیه مورد نیاز برای تهیه شیرینی لادو در هر خانه ای یافت می شود و حتی تهیه این مواد هزینه زیادی هم نمی برد.
طرز تهیه شیرینی لادو
برای تهیه شیرینی لادو با طعم بی نظیر ابتدا آرد نخودچی را حدود 10-15 دقیقه در تابه ای با حرارت ملایم تفت دهید. هدف این کار خارج شدن رطوبت و به دست آوردن طعم و عطر بهتر است. در این مرحله خیلی دقت کنید که آرد نخودچی نسوزد. تفت دادن را تا موقعی ادامه داده که رنگ آرد طلایی و عطر خوشی استشمام شود.
بعد از تفت دادن آرد نخودچی، کره گیاهی هندی را اضافه کنید. این کره مخصوص هند بوده و در تهیه اکثر غذاها و شیرینی های هندی به کار می رود. کره مذکور به شیرینی طعم غنی می بخشد. کره را به آرد به تدریج اضافه و آهسته هم بزنید تا کاملا با آرد مخلوط گردد.

این مرحله هم حدود 5-7 دقیقه زمان می برد. سپس پودر شکر و هل را به تدریج اضافه و به آرامی هم زده تا کاملا حل شده و مواد یکدست شوند. در این مرحله هل آسیاب شده را هم اضافه تا عطر و طعم شیرینی دوچندان شود.
پس از این که مواد به خوبی ترکیب شد و یک خمیر نرم و یکدست به دست آمد. نوبت به فرم دهی خمیر می رسد. باید خمیر را به شکل توپ های کوچک درآورید. برای این منظور تکه های کوچکی از خمیر را بردارید و آن را به صورت توپ های کوچکی فرم دهید. اگر مواد خیلی نرم یا چسبنده بود، صبر کنید خمیر خنک شده و بهتر فرم پیدا کند. شیرینی لادو آماده است.
بعد از آماده شدن شیرینی لادو، آن را با بادام و پسته خرد شده تزئین و سرو کنید. این مرحله سبب زیبا و دلپذیر شدن شیرینی می شود.
چند نکته مهم
در تهیه شیرینی لادو رعایت چند نکته مهم می تواند نتیجه بهتر و خوشمزه تری ایجاد کند. به طور مثال دقت در تفت دادن آرد نخودچی اهمیت زیادی دارد. زیرا اگر آرد بسوزد شیرینی طعم تلخی پیدا می کند. ضمنا کره گیاهی هندی حتما باید استفاده شود زیرا طعم اصیل شیرینی به این کره بستگی دارد.

در صورتی که به کره گیاهی هندی دسترسی ندارید می توانید از کره گیاهی معمولی استفاده کنید. ولی مراقب باشید کره خیلی داغ نشود. ضمنا به خاطر داشته باشید این شیرینی فقط با آرد نخودچی خوشمزه است و استفاده از آرد دیگری طعم نهایی آن را تغییر می دهد.
اگر می خواهید شیرینی لادو شما نرم تر باشد، می توانید کمی کره گیاهی هندی بیشتری به آن اضافه کنید. ضمنا تفت دادن آرد به اندازه کافی و عدم اضافه کردن بیش از حد شکر به نرم تر شدن لادو ها بسیار کمک می کند. می توانید شیرینی لادو را در یک ظرف درب بسته نگهداری کنید و حدود یک تا دو هفته تازه می ماند.