آلو یکی از میوه های خشک تابستانی و محبوب است که از نظر شکل ظاهری و اندازه متنوع بوده و معمولا برای تهیه آلو خشک از آلو زرد یا آلو سیاه استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم نحوه خشک کردن آلو در خانه با همه نکات مهم آن را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
نحوه خشک کردن آلو در خانه با همه نکات مهم آن
انواع آلو را می توان برای مصرف طولانی مدت با روش ها و نکات خاصی خشک کرد. خشک کردن آلو در هوای آزاد یک نمونه از این روش ها است. این میوه محبوب و خوشمزه تابستانه طرفداران زیادی دارد. آلو از لحاظ ظاهری و اندازه متنوع بوده و در رنگ های زرد و سیاه وجود دارد.

برخی آلوها طعم ترش و برخی طعم شیرین دارند. برای تهیه آلو خشک از نوع زرد و سیاه استفاده می شود که این کار سلیقه ای است. معمولا از آلو خشک در آشپزی ایرانی برای تهیه خورش آلو و آش رشته نذری استفاده می شود.
اگر به خشک کردن این میوه محبوب در منزل علاقمند هستید و می خواهید در سایر فصل ها هم از آن استفاده کنید با ادامه مطلب همراه ما باشید تا نحوه خشک کردن آلو در خانه را فرا بگیرید. با این روش ها آلو ماندگاری زیادی دارد و در صورت نگهداری صحیح می توانید در دیگر فصول هم از آن بهره بگیرد.
تهیه آلو خشک با نور خورشید
برای تهیه آلو خشک می توان از هر نوع آلویی استفاده کرد. ولی دقت کنید آلوهای انتخابی آبدار نباشند. بلکه نوع گوشتی و شیرین را انتخاب کنید. در ادامه مراحل زیر را دنبال کنید.

ابتدا آلوهای گوشتی و شیرین انتخاب شده را خوب شسته و دم میوه را جدا کنید. بعد قابلمه مناسبی را با میزان آلوی خود انتخاب و در آن آب ریخته و روی حرارت گذاشته تا بجوشد. سپس آلو را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید بجوشند.
زمانی که پوست آلو حالت جمع شده پیدا کرد به آن نمک زده و از روی حرارت بردارید و آبکش کنید. سپس پوست آن را جدا کنید. بعد از گرفته شدن آب آلو آن را در سینی ریخته و کمی نمک یا شکر مطابق سلیقه به آن اضافه کنید. بعد آلو را در مقابل نور خورشید یا باد پنکه قرار دهید.
به منظور یک دست خشک شدن آلوها در مدت خشک شدن آلو، آن را جابجا کنید. بعد از خشک شدن آلوها آن را در ظرف درب بسته ریخته و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

تهیه آلو خشک به کمک فر
برای تهیه آلو خشک می توان از فر هم استفاده کرد. به این ترتیب مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا با چاقوی کوچک آلوها را از هم جدا و هسته آنرا خارج کنید. سپس آلو را روی قفسه فر با فاصله قرار دهید. یک تکه فویل یا سینی پخت با روکش فویل را زیر قفسه قرار داده زیرا آلو در هنگام روشن شدن فر آب زیادی از آن خارج می شود.

فر را روی حرارت 175-200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. هر دو ساعت چند بار فر را بررسی به محض این که سطح خشک مورد نظر روی آلو ایجاد شد فر را خاموش و آلوها را خارج کنید. زمان خشک شدن آلو در فر به میزان آبدار بودن آن بستگی دارد. احتمالا این کار هشت ساعت طول بکشد.
نکات مهم تهیه آلو خشک
در تهیه آلو خشک پیشنهاد می شود نکات زیر را هم مدنظر قرار دهید:
- زمانی آلوهای در حال جوش را از روی حرارت بردارید که بافت آلو نرم و لطیف شده باشد. این کار سبب راحت جدا شدن پوست آلو می شود.
- آلو را در محیط استریل و تمیز خشک کنید و از سلامت فضای انتخابی اطمینان یابید.
- اگر فضای کافی برای تهیه آلو خشک با نور خورشید ندارید یا نسبت به تمیز ماندن آلو در هوای آزاد حساس هستید از پنکه کمک بگیرید.

- اگر از نور خورشید برای تهیه آلو خشک استفاده می کنید حدود دو روز کافی خواهد بود. البته این مدت نیز به گرما و شدت نور خورشید بستگی دارد.
- مدام به آلو ها سر زده تا بیش از حد خشک نشوند و فقط هسته باقی بماند
- اگر می خواهید ماندگاری آلو خشک شما بیشتر شود آن را در ظرف دربسته در فریزر نگهداری کنید.
- ماندگاری آلو خشک در یخچال بین شش تا دوازده ماه است و در فریزر بین دوازده تا هجده ما می باشد.
در پایان از همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم و امیدواریم مورد رضایت شما واقع شده باشد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با نحوه خشک کردن انبه در منزل و خشک کردن توت فرنگی از این مقالات نیز بازدید نمایید.