اگر می خواهید یک شیرینی محلی با دستور ساده تهیه کنید، در این قسمت با طرز تهیه شیرینی خجور همراه ما باشید. این شیرینی محلی مخصوص افغانستان است.

طرز تهیه شیرینی خجور مخصوص:
شیرینیهای محلی و بین المللی تنوع زیادی دارد. شیرینی خجور نیز یک شیرینی مخصوص افغانستان بوده که طعم جذاب و جدیدی دارد. شما می توانید در لینک با طرز تهیه شیرینی جلبی و شیرینی سابله با دستورهای جدید آشنا شوید.
مواد اولیه:
- آرد: 4 فنجان
- شیر: 1 دوم پیمانه
- کره: 100 گرم
- شیر: 1 دوم پیمانه
- شکر: 2 فنجان
- تخم مرغ: 3 عدد
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- خمیر مایه: 1 قاشق چای خوری
- بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان لازم
طرز پخت شیرینی:
برای آماده کردن این شیرینی ویژه و خوشمزه ابتدا باید خمیر آن را تهیه کنید. مقداری آرد را الک کرده و به آن بکینگ پودر اضافه نمایید. الک کردن موجب شده تا بافت شیرینی شما لطیف شود و بافت بهتری پیدا می کند.

حالا تخم مرغ را درون ظرفی اضافه کرده و خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود. مقداری شیر، گلاب و خمیر مایه را افزوده و مقداری کره ذوب شده را اضافه کنید. در بخش دیگر باید مقداری آرد را به مواد تخم مرغ و کره افزوده و چند مرتبه اضافه کنید. خمیر را هم زده تا جمع شود.
خمیر را به مدت 15 دقیقه کنار گذاشته تا استراحت کند. خمیر را روی یک میز پهن کرده و به اندازه 1 سانتی متر آن را باز کنید. شیارهایی روی سطح خمیر ایجاد کرده و می توانید از چاقو برای شیار زدن استفاده کنید.
درون ظرفی مقداری روغن ریخته و روی حرارت بگذارید. بهتر است ظرف گود باشد تا در زمان پخت به خوبی شیرینی ها سرخ شود. شیرینی های برش زده را درون روغن انداخته و به آرامی آن را سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن آن را از درون روغن خارج کرده و روی آن مقداری پودر قند و پودر پسته بریزید. این شیرینی خوشمزه را می توانید در کنار انواع نوشیدنی قهوه و جای نوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی خجو افغانی به همین سادگی است و شما می توانید با این رسپی انواعی از شیرینی های محلی را تهیه کرده و نوش جان نمایید. این شیرینی مخصوص هرات بوده و به صورت آماده در فروشگاههای آن به فروش می رسد.
در یک رسپی دیگر این شیرنی خوشمزه با نمک نیز تهیه می شود. در واقع یک میان وعده نمکی است که با ترکیب ماست تهیه می شود. اگر می خواهید شیرینی شما بافت نرم و لطیف داشته باشد، باید ماست به آن اضافه کنید. در این صورت بافتی لطیف و بهتر دارد. بهتر است از ماست شیرین استفاده کرده که شیرینی شما لطیف تر می کند.
این شیرینی محلی افغانی بسیار خوشمزه است و با یک خمیر ساده تهیه می شود. شما با این خمیر می توانید، انواعی دیگر از شیرینی های دلخواه را نیز تهیه کنید. میزان وانیل و گلاب نیز می تواید، کمی بیشتر شود تا عطر بهتری به شیرینی بدهد.