ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه آش کلونک محلی؛ دستور پخت اصیل و خانگی

اگر علاقه مند به دستورهای متنوع آشپزی هستید در این بخش با طرز تهیه آش کلونک خانگی همراه ما باشید. این آش در نواحی لرستان طبخ می شود.

طرز تهیه آش کلونک محلی؛ دستور پخت اصیل و خانگی

غذاهای محلی در نواحی مختلفی از ایران تنوع زیادی دارد. آش کلونک که مخصوص الیگودرز لرستان بوده یک آش محبوب و خوشمزه است که رسپی آن را آموزش می‌ دهیم.

طرز تهیه آش کلونک

طرز تهیه آش کلونک:

این آش یک غذای سنتی و مخصوص لرستان است که به شیوه خاصی طبخ می‌ شود. طرز تهیه آش سیب زمینی و آش گندم شیر با دستورهای مخصوص دیگر را در لینک دنبال خواهید کرد.

مواد اولیه:

  • گندم پوست کنده: 200‌ گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • نخود و لوبیا چیتی: 100 گرم
  • سبزی آش: 500 گرم
  • کشک: به مقدار لازم
  • آب گوشت یا مرغ: به مقدار لازم
  • نعناع خشک: به‌ مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • فلفل، نمک، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز پخت:

همانطور که می‌ دانید برای تهیه انواع آش مرحله اول آماده‌سازی حبوبات می‌ باشد. حبوبات را پاک کرده بشورید و آنها را از شب قبل به صورت جداگانه خیس کنید. چند مرتبه آب حبوبات را عوض کرده تا نفخ آن گرفته شود. شما می‌ توانید از روش‌ های مختلف مثل قرار دادن چند تکه خیار درون حبوبات برای از بین بردن نفخ استفاده نمایید.

آش کلونک لری

گندم را هم پوست کرده و خیس کنید. سبزی‌ های آش که شامل اسفناج، تره، گشنیز، جعفری هستند پاک کرده و بشورید. بعد از اینکه آب به آن به خوبی کشیده شد، به صورت ساطوری خرد کرده و برای آش آماده کنید.

در این مرحله از طرز تهیه آش کلونک مقداری روغن درون تابه ریخته پیازهای خلالی شده را درون تابه تفت دهید تا سرخ و طلایی شود. ادویه فلفل، نمک، زردچوبه به مواد پیاز افزوده و تفت داده تا از ادویه‌ ها بلند شده و در ادامه حبوبات به همراه پیاز داغ تفت داده تا کمی حبوبات حرارت بخورد.

در ادامه مواد را درون قابلمه بزرگ ریخته روی آن را با آب پر کرده و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید. بهتر است از آب جوشیده شده استفاده کنید. زیر حرارت را کم کرده تا حبوبات پخته شود.

می‌ توانید سبزی‌ های خرد شده را هم به همراه حبوبات به مواد اضافه کرده و روی حرارت بگذارید. آش را مدام هم زده تا ته نگیرد. هر نیم ساعت یا 40 دقیقه به آش سر بزنید تا مواد شما ته گرفته نشود.

آش کلونک محلسی

در این مدت آش را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه حبوبات پخت و آش به خوبی جا افتاده شد، می‌ توانید آن را از روی حرارت بردارید. بعد از اینکه آش را درون ظرف سرو کردید، می‌ توانید از پیاز داغ و نعنا داغ استفاده کنید.

برای آماده کردن نعنا داغ مقداری روغن درون تابه ریخته پیاز خلالی شده را درون آن تفت دهید تا به خوبی سرخ شود. در مرحله آخر نعنای خشک را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. و مقداری فلفل و زردچوبه بزنید.

حالا مواد آماده شده را روی سطح آش خود بریزید. کشک را نیز مقداری رقیق کرده و روی سطح آش بریزید. این اش مخصوص و خوشمزه در نواحی مختلفی از ایران سرو می‌ شود و طعم فوق العاده‌ای دارد. این آش را می توانید در کنار نان و سبزی و دوغ نوش جان کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان