عدس پلو به دلیل ترکیب حبوبات یک غذای سرشار از مواد مغذی است. شما در ادامه با طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده آشنا می شوید. این پلو یکی از انواع پلوهای اصیل ایرانی است.

عدس پلو با گوشت چرخ کرده:
این پلو طعم بسیار فوق العاده داشته و یکی از محبوب ترین انواع پلو با حبوبات می باشد. شما با طرز تهیه پلو پوست پرتقال و پلو شاه عباسی با دستورهای دیگر در لینک آشنا می شوید.
مواد اولیه:
- عدس: 1 پیمانه
- پیاز: 2 عدد
- برنج: 2 پیمانه
- فلفل، نمک، ادویه پلویی: به مقدار لازم
- گوشت چرخی: 450 گرم
- خرما، زرشک، کشمش: به مدار لازم
- زعفران: 1 قاشق غذاخوری
طرز پخت:
اولین مرحله برای آماده سازی این پلو خوشمزه پاک کردن حبوبات می باشد. عدس ها را پاک کرده بشورید و از یک ساعت قبل آن را خیس کنید. برنج را هم شسته آبکشی کرده و مقداری آب روی آن بریزید تا برنج خیس بخورد و به اصطلاح قد آن کشیده شود.

کشمش ها را پاک کرده بشورید. زرشک و خرما را هم شسته و کنار بگذارید. مقداری زعفران را آسیاب کرده و به آن چند تکه یخ اضافه کنید تا زعفران رنگ بدهد. در مرحله بعدی عدس را باید بپزید. عدس را درون قابلمه ریخته به آن مقداری آب اضافه کرده و روی حرارت بگذارید تا نرم شود. برای عدس پلو عدس را بیش از حد له و کاملا پخته برندارید.
در این مدت که عدس ها را برای پخت روی حرارت می گذارید، مواد میانی عدس پلو را آماده کنید. مقداری پیاز را به صورت نگینی خرد کرده درون تابه به همراه مقداری روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها سبک شد، به آن گوشت چرخی را اضافه کرده و زمان داده تا به همراه پیازها حرارت خورده و تغییر رنگ دهد.
بعد از اینکه گوشت چرخی کمی قهوه ای رنگ شد، به آن زردچوبه، فلفل و کمی نمک اضافه کنید. در صورت دلخواه می توانید از مقداری پودر دارچین برای معطر کردن پلو خود استفاده نمایید. مواد را خوب تفت داده تا حرارت خورده و گوشت تفت بخورد.
قابلمه ای را روی حرارت گذاشته و مقداری آب درون آن بریزید. بعد از اینکه آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کرده و کمی نمک درون قابلمه اضافه کنید. حالا زمان داده تا برنج به مرحله آب کشی برسد. برنج و آبکشی کرده و در کف قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ سیب زمینی قرار دهید.

در این مرحله از طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده عدس ها را که پخته شده است، آبکشی کرده و به مواد گوشت چرخی خود اضافه کنید و هم بزنید. حالا یک لایه برنج و یک لایه از مواد عدس پلو را درون قابلمه ریخته و دمکنی را روی آن قرار دهید.
به مدت 40 دقیقه قابلمه را روی شله پخش کن قرار داده تا برنج دم بکشد. در این مدت درون تابه دیگر مقداری روغن بریزید و درون آن کشمش را به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.
بعد از اینکه کشمش ها کمی درشت شد، به آن زرشک را اضافه کرده و یک تفت کوچک بدهید. روی مواد زعفران ریخته و کنار بگذارید. بعد از اینکه پلوی شما آماده شد، می توانید این زرشک و کشمش را روی پلو سرو نمایید.