ماهان شبکه ایرانیان

چرا پروتئین برای افراد مسن مهم است؟

با افزایش سن، به طور طبیعی توده عضلانی و عملکرد آن کاهش پیدا می‌کند. این فرآیند به عنوان سارکوپنی شناخته می‌شود. یک فرد سالم به طور متوسط ۳ تا ۸ درصد از توده عضلانی خود را در دهه‌های از ۴۰ تا ۵۰ سالگی از دست می‌دهد.

پیری شاید از این جهت ناراحت کننده باشد که دیگر قادر به انجام کارهای دوره جوانی نیستید. عضلات ضعیف‌تر و فعالیت‌هایی که در سال‌های پیش به راحتی انجام می‌شد، اکنون سختی زیادی دارد. بنابراین می‌توان گفت پیر شدن برابر است با ضعیف‌تر شدن از نظر جسمی. اما شاید پروتئین کافی یک راه حل باشد. چون عدم دریافت مواد مغذی مناسب یکی از دلایل اصلی ضعف مرتبط با سن است. به همین دلیل مهم است در مورد اهمیت دریافت پروتئین کافی و همچنین کارهایی که می‌توانید برای بهبود مصرف پروتئین خود انجام دهید، آگاهی داشته باشید.

چرا پروتئین برای افراد مسن مهم است؟

با افزایش سن، به طور طبیعی توده عضلانی و عملکرد آن کاهش پیدا می‌کند. این فرآیند به عنوان سارکوپنی شناخته می‌شود. یک فرد سالم به طور متوسط 3 تا 8 درصد از توده عضلانی خود را در دهه‌های از 40 تا 50 سالگی از دست می‌دهد.
 
البته سارکوپنی ممکن است مشکل بزرگی به نظر نرسد، اما اثرات طولانی مدت آن می‌تواند به طور جدی بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد و دو مورد از رایج‌ترین مشکلات مرتبط با سارکوپنی، اختلال در عملکرد روزانه و افزایش خطر زمین خوردن است .
 
این دو مشکل در کنار هم می‌توانند به سرعت توانایی افراد را در انجام کارهایی که دوست دارند از بین ببرند و هنگامی که با بیماری‌ها، جراحات و سوء تغذیه ترکیب می‌شوند، می‌توانند سلامت را به خطر بیندازند و زندگی مستقل را دشوار کنند.
 
مصرف مواد مغذی مناسب، همراه با یک سبک زندگی فعال می‌تواند سرعت شروع و اثرات سارکوپنی را کم کند و روند پیری سالم را قابل دستیابی سازد. داشتن تعادل مناسب در مصرف پروتئین، کربوهیدرات و چربی به این معنی است که بدن انرژی لازم برای عملکرد صحیح (بدون تجزیه پروتئین‌ها برای انرژی) و پروتئین لازم برای حفظ توده عضلانی موجود را نیز دارد.
 
پروتئین

مصرف پروتئین و پیری

احتمالا این تصور وجود دارد که دریافت پروتئین ساده باشد اما به این راحتی نیست. سه چالش بزرگ برای دریافت پروتئین کافی به عنوان یک فرد مسن وجود دارد: کاهش مصرف غذا، کاهش جذب مواد مغذی، افزایش نیازهای تغذیه‌ای.
 
کاهش مصرف غذا برای افراد مسن به این دلیل اتفاق می‌افتد که با افزایش سن، تمایل به خوردن غذا کمتر می‌شود. این به دو دلیل اتفاق می‌افتد. دلیل اول این است که پیر شدن به طور کلی به این معنی است که بدن ما غذا را کندتر پردازش می‌کند و باعث می‌شود مدت طولانی‌تری احساس سیری کنیم. ثانیاً، هورمون‌ها هم تغییر می‌کنند. به همین دلیل در سنین بالا کمتر گرسنه می‌شویم و غذای کمتری دریافت می‌کنیم.

اما چه اتفاقی برای غذایی که می‌خوریم می‌افتد؟

بدن با افزایش سن کارایی کمتری پیدا می‌کند و این به نحوه جذب مواد مغذی از طریق روده بستگی دارد. برخی از اسیدهای آمینه، مانند لوسین، به خوبی جذب نمی‌شوند، در حالی که برخی دیگر فقط کندتر جذب می‌شوند.
 
در نهایت، بدن با افزایش سن به مواد مغذی بیشتری نیاز دارد. اما اغلب به دلیل فعالیت کمتر به رژیم غذایی کم کالری و سرشار از مواد مغذی نیاز است. پروتئین بالا به ویژه برای حفظ توده عضلانی مهم است و بیماری‌های مزمن نیز می‌توانند مصرف پروتئین را افزایش دهند. نکته دیگر مقاومت آنابولیک است و زمانی رخ می‌دهد که افراد مسن در برابر سنتز پروتئین از پروتئین غذایی مقاومت می‌کنند و پروتئینی را که می‌خورند کمتر مؤثر می‌کنند.

غذاهای پروتئینی مناسب افراد مسن

برخی غذاهای غنی حاوی پروتئین عالی که می‌توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید شامل این موارد است: تخم مرغ، آجیل، گوشت سفید، مانند مرغ و بوقلمون، لبنیات، مانند ماست و شیر، گوشت قرمز بدون چربی، مانند گوشت گاو، ماهی تن، ماهی سالمون و سایر ماهی‌ها، میگو، صدف و سایر غذاهای دریایی، جو دوسر، کینوا و لوبیا.
 
منبع: همشهری آنلاین
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان