خواص درمانی خیار
خیار گیاهی است یک ساله با ساقه ای خزنده و پوشیده از تارهای سفت و خشن با برگ های بزرگ و پیچک دار. میوه آن دراز و سبز و مایل به سفید و کوچک و بزرگ است.
قسمت دارویی خیار برگ و میوه گیاه است.
خواص درمانی و موارد مصرف
- هر روز عصر یک عدد خیار را از بوته بچینید که آفتاب روز به آن خورده باشد. سپس آن را بخورید. زکام تابستانی را درمان می کند. هم چنین استخوان های افراد سالمند را محکم تر می سازد.
- هر روز صبح، ظهر و شب هر بار یک عدد خیار را بدون نمک بخورید. فشارخون را درمان می کند.
- روزی پنج یا شش مرتبه هر بار یک خیار بزرگ، زرد و رسیده را از وسط دو نیم کنید و مغز آن را بتراشید و با فشار آب آن را بگیرید و بخورید. التهاب و صفرا و تب های صفراوی و تب حصبه یا تیفوئید را درمان می کند.
- آن را زیاد بخورید، یا آب آن را بگیرید و بنوشید. برای شستشوی کلیه مفید است، سنگ کلیه و مثانه را از بین می برد؛ درد مثانه را تسکین می دهد؛ عطش و حرارت خون را می نشاند؛ یبوست و یرقان را درمان می کند. درد معده های گرم را تسکین می دهد.
- آن را هم زیاد بخورید و هم رنده شده آن را روی مثانه ضماد کنید مدر است و حبس البول یا بند آمدگی ادرار را درمان می کند.
- هر روز گوشت و مغز آن را له کرده و ضماد کنید و یا آب آن را بگیرید و بر روی موضع ناراحت بمالید. ترک خوردگی های پوست و خارش و جوش هایی که هم خارش و هم سوزش دارد، درمان می کند. و هم چنین برای درمان کچلی مؤثر است. برای ناراحتی های پوستی و سوختگی ناشی از آتش و سوختگی در اثر آب جوش بسیار مفید است.
خواص درمانی پوست خیار
- سه روز، هر روز مقداری از آن را بجوشانید و آبش را بنوشید، زردی یا یرقان را درمان می کند.
- پوست خیارهای بزرگ و کاملا رسیده را بکنید و بر صورت پهن کنید و پس از یک ساعت بردارید، بعد صورت را با کرم چرب نمایید. درهم رفتگی یا چین و چروک پوست صورت را برطرف می سازد.
خواص درمانی تخم خیار
ده روز هر روز عصر یک مثقال از نیم کوب شده آن را دم کنید و آب آن را بدون شیرین کردن بنوشید. مدر و خنک کننده و مقوی است. بازکننده و پاک کننده عروق از مواد لزج می باشد؛ فشار خون را درمان می کند؛ سنگ کلیه و سنگ مثانه را از بین می برد.
ارزش غذایی خیار (با پوست) در 100 گرم
انرژی :15 کیلوکالری
چربی: 0/11 گرم
پروتیین :0/65 گرم
کربوهیدرات :3/6 گرم
قند: 1/6 گرم
فیبر غذایی: 0/5 گرم
سدیم :2 میلی گرم
پتاسیم :147 میلی گرم
کلسیم :16 میلی گرم
مس :0/041 میلی گرم
منیزیم :13 میلی گرم
فولات :7 میکروگرم
ویتامین «آ»: 105 واحد
ویتامین «ای»: 0/03 میلی گرم
ویتامین «کا»: 16 میکروگرم
منبع:ماهنامه تغذیه و سلامتی شماره 84