کدو حلوایی، میوه یک گیاه علفی است که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است. گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است.
قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی عبارتند از: میوه، پوست، تخم میوه، گل کدو حلوایی را به صورت پخته، ترشی، مربا، تهیه روغن، مورد استفاده قرار می دهند.
رنگ نارنجی کدو حلوایی نشان دهنده آن است که حاوی بتاکاروتن می باشد. بتاکاروتن آنتی اکسیدانی قوی و یکی از کاروتینوئیدهای گیاهی است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود . ویتامین A مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکال های آزاد را که برای بدن مضر بوده و سبب چین و چروک پوست نیز می گردند از بین می برد و در نتیجه به جلوگیری از بروز چین و چروک در پوست داشتن پوستی جوان و شاداب کمک می کند. کمبود ویتامین Aدر بدن موجب خشکی و شکنندگی پوست می شود.
بتاکاروتن و زیبایی
یکی دیگر از خواص بتاکاروتن مبارزه با پیری در سایر اندام های بدن است. پژوهش ها نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی حاوی بتاکاروتن می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها از قبیل سرطان را کاهش داده و همچنین بدن را در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند. ترکیبات موجود در کدو حلوایی به تشکیل کلاژن و در نتیجه سفتی و شادابی کمک کرده و از شل شدن پوست و ایجاد چین و چروک جلوگیری می نماید.
ویتامین C و کدو حلوایی
کدو حلوایی علاوه بر آنتی اکسیدان، حاوی ویتامین Cنیز می باشد و این ویتامین خود آنتی اکسیدانی است که می تواند با رادیکال های آزاد که به بافت کلاژن آسیب می رسانند، مبارزه کند. از آن جایی که رادیکال های آزاد به طور طبیعی در بافت سلولی پوست وجود دارند و ویتامین C نیز در بدن ذخیره نمی شود، بنابراین لازم است رژیم غذایی روزانه خود را طوری تنظیم کنید که مقادیر لازم ویتامین C هر روز به بدن برسد و بدن بتواند با رادیکال های آزاد مبارزه کند.
منبع: نشریه ی دنیای سلامت، شماره ی 53.
/ج