ماهان شبکه ایرانیان

خواصی چند از هویج

امام صادق(ع) می‌فرماید: «هویج انسان را از قولنج و بواسیر ایمن می‌کند و قوای جنسی را افزایش می‌دهد»

خواصی چند از هویج
امام صادق(ع) می‌فرماید: «هویج انسان را از قولنج و بواسیر ایمن می‌کند و قوای جنسی را افزایش می‌دهد».
داوود می‌گوید که شنیدم امام موسی کاظم(ع) فرمودند: «خوردن هویج کلیه‌ها را گرم کرده و قوای جنسی را تحریک می‌کند». عرض کردم فدایت شوم من که دندان ندارم چه طور هویج بخورم؟ حضرت فرمود: «آن را بپز و پخته آن را بخور».
هویج سرشار از ماده نارنجی رنگ بسیار ارزشمند ضد اکسید کننده و ضد عفونی کننده بتاکاروتن است. بتاکاروتن به افزایش توانایی سیستم دفاعی و مبارزه با عفونت‌ها و حمایت از سلامت رگ‌های خونی بسیار کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که اگر حتی روزی یک عدد هویج متوسط خورده شود، احتمال خطر حمله‌های مغزی برای زنان 68 درصد کاهش می‌یابد. خطر ابتلا به سرطان ریه را حتی برای اشخاصی که در گذشته سیگار می‌کشیدند، به نصف تقلیل می‌دهد. مصرف بتاکاروتن فرسایش دید چشم را به طور محسوسی کاهش می‌دهد و در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر آب مروارید و بیماری‌های قلبی مؤثر است.
در هویج مقادیری از فیبر قابل حل در آب وجود دارد که برای کاهش کلسترول مفید است. خوشبختانه پختن هویج به میزان بتاکاروتن آن صدمه نمی‌زند و حتی اگر کمی حرارت خشک به هویج داده شود، مواد آن بیشتر آماده جذب می‌گردد. بهترین روش پختن هویج بخار پز کردن آن است. نصف پیمانه هویج خرد شده بخار پز در حدود 12 میلی‌گرم بتاکاروتن دارد که تقریبا دو برابر مقداری است که بدن برای استفاده از خواص شفابخش آن احتیاج است.
علاوه بر بتاکاروتن، یک کاروتنویید دیگر به نام «آلفا- کاروتن در آن وجود دارد که آن هم از ضد اکسید کننده هاست. بتاکاروتن در بدن به ویتامین «آ» تبدیل می‌شود که برای افزایش دید چشم بسیار مفید است.
این موضوع آن قدر مهم و محسوس است که در جنگ جهانی دوم از آن انواعی از هویج که دارای بیشترین مقدار بتاکاروتن هستند، کاشته می شد تا خلبان‌های هواپیمایی با گنجاندن آن در رژیم غذایی خود دارای دید چشم بهتری شوند.
هویج اگر با اندکی چربی مانند روغن زیتون خورده شود، بتاکاروتن آن بهتر در روده جذب می‌گردد. در یک عدد هویج متوسط به وزن 60 تا 70 گرم مواد زیر وجود دارد:
ویتامین «آ» 2025 میکروگرم
ویتامین «ث»6/7 میلی‌گرم
پتاسیم 232 میلی‌گرم
اسید فولیک 10 میکروگرم
سدیم 25 میلی‌گرم
ویتامین «ب6» 1/0 میلی‌گرم
فیبر 3/2 گرم
کالری 31 واحد
توجه: مصرف هویج باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه می‌شود اما مبادا هویج بخورید و باز هم به کشیدن سیگار ادامه بدهید؛ چه کشیدن سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را در شما ده برابر می‌کند!
هویج حاوی مقادیر فراوانی پکتین است. پکتین فیبر قابل حل است که می‌تواند کلسترول خون را تا میانگین 11درصد کاهش دهد. فیبر سرشار هویج باعث جلوگیری از بروز یبوست می شود. خوردن دو عدد و نیم هویج در روز میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد.
هر روز دو یا سه عدد هویج خام یا کمی پخته شده آن را در یکی از وعده‌های غذایی‌تان یا بین روز میل کنید. البته این را هم به یاد داشته باشید اگر مدت طولانی میزان فراوانی هویج بخورید ممکن است به خاطر زیاد بودن بتاکاروتن آن پوستتان کمی رنگ زرد پیدا کند. نگران نباشید، ضرری ندارد و به زودی با کاهش تعداد هویج‌هایی که می‌خورید به رنگ اول باز می‌گردد.
منبع:نشریه تغذیه و سلامتی شماره - 78
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان