یک
لیوان کلم بروکسل پخته شده یعنی معادل 250 گرم حاوی 99 میلی گرم ویتامین C
است که بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن یک فرد بزرگسال را به این ویتامین
تامین میکند. همین میزان بروکسل 20 درصد نیاز روزانه به فولات و 10 درصد
نیاز بدن به آهن را تامین میکند. این میزان کلم بروکسل حاوی میزان زیادی
بتاکاروتن میباشد و کالری آن حدود 61 است. برای افزایش خواص کلم بروکسل آن
را با پنیر، برنج یا دانههای دیگر مصرف کنید.
ضدسرطان
کلم بروکسل حاوی میزان زیادی بیوفلاونوئیدها و ایندولهاست.
این ترکیبات به روشهای مختلفی از بروز سرطانها جلوگیری میکنند.
بیوفلاونوئیدها خواص آنتی اکسیدانی دارند و از آسیبهای سلولی و جهشهای
سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد پیشگیری میکنند.بیوفلاونوئیدها و همچنین
ایندولها و ترکیبات گیاهی دیگر موجود در این نوع کلم مانع از فعالیت
هورمونهایی میشوند که رشد تومورها را افزایش میدهند. ایندولها بهویژه
باعث جلوگیری از فعالیت منفی استروژن میشوند. این هورمون باعث تحریک رشد
برخی از سرطانها میشود. نتایج بررسیهای دیگر نیز نشان میدهد که
بیوفلاونوئیدها و ایندولها میتوانند با سرطان پروستات و رحم مقابله کنند.
اگر فردی به سرطان مبتلا شده باشد این ترکیبات گیاهی به کاهش رشد تومور و
گسترش بیماری کمک میکنند.
روش مصرف
می توانید بروکسل را آب پز یا بخارپز کنید. برای اینکه از پخت
یکدست آنها اطمینان حاصل کنید بهتر است ته آن را برش ضربدری بزنید. اگر
میخواهید کلمها را در آب بجوشانید از یک لیوان آب برای یک لیوان کلم
بروکسل استفاده کنید. آب را بجوشانید و کلمها را اضافه کنید. در ظرف را
ببندید تا کلمها نرم و ترد شوند. پخت زیاد این سبزی باعث از بین رفتن
ویتامین C آن میشود و طعم کلمها را تلخ میکند. برای بخارپز کردن کافی
است که آنها را به مدت 2 تا 3 دقیقه بخارپز کنید. میتوانید این کلمها را
در کنار همه غذاها قرار دهید. یادتان باشد که طبخ صحیح آنها باعث میشود که
نتیجه بهتری بگیرید و از تمام ترکیبات مفید آنها استفاده کنید.
منبع: روزنامه آرمان
برای مبارزه با انواع سرطان چه بخوریم؟