وبسایت سوران: پیمانه ها در آشپزی اهمیت زیادی دارند. مخصوصا در شیرینی پزی گاهی اوقات یک مثقال مواد اضافه هم می تواند کارتان را خراب کند. بنابراین فکر کردیم که شاید این نکات های اندازه گیری در آشپزی به دردتان بخورد.
واحد های وزن Weight- یک تن برابر با 1000 کیلوگرم
- یک کیلو گرم برابر با 1000 گرم
- یک مثقال برابر با 4/7 گرم
- یک پوند برابر با453/56 گرم
- یک سیر برابر با 75 گرم
- یک اونس برابر با 28/35 گرم
واحد های حجم Volume - هرگالن یا بشکه آمریکائی برابر با 3/78 لیتر
- هرگالن یا بشکه انگلیسی برابر با 4/55 لیتر
- هرلیتر برابر با 1000 سانتی متر مکعب است
وازه های سانتی متر مکعب cm3 ، میلی لیتر و سی سی cc معادل هم میباشند.
تبدیل واحد های مختلف مواد اولیه آشپزی به یکدیگر- یک پیمانه آرد برابر با 100 گرم
- یک پیمانه پودر قندبرابر با 125 گرم
- یک پیمانه شکر : برابر با 150 گرم
- یک پیمانه روغن مایع برابر با 150 گرم
- یک پیمانه روغن جامد یا کره برابر با 150 گرم
تبدیل واحد وزن به واحد حجم- 20 اونس (1 پاینت انگلیسی) اندکی بیشتر از نیم لیتر است. تقریبا 575 می لیترانگلیسی معادل متریک
- 1 اونس : 25 می لیتر
- 2 اونس : 50 میلی لیتر
- 3 اونس : 75 میلی لیتر
- 4 اونس : 100 تا125 میلی لیتر
- 5 اونس : 150 میلی لیتر
- 6 اونس : 175 میلی لیتر
- 7 اونس : 200 میلی لیتر
- 8 اونس : 225 میلی لیتر
- 9 اونس : 250 میلی لیتر
- 2/1 پاینت یا 10 اونس : 275تا 300 میلی لیتر
- 1 پاینت یا 20 اونس : 575 تا600 میلی لیتر
- 35 اونس : 1000 میلی لیتر (1 لیتر)
- یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر
میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)
- 100 میلی لیتر = 4/1 پیمانه
- 200 میلی لیتر = 4/3 پیمانه
- 250 میلی لیتر = 1 پیمانه
- 300 میلی لیتر = 1و 4/1 پیمانه
- 400 میلی لیتر = 1 و 2/1 پیمانه
- 500 میلی لیتر = 2 پیمانه
- 600 میلی لیتر = 2و4/1 پیمانه
- 700 میلی لیتر = 2 و 4/3 پیمانه
- 800 میلی لیتر = 3 پیمانه
میلی لیتر به لیتر- 250 میلی لیتر = 4/1 لیتر
- 500 میلی لیتر = 2/1 لیتر
- 750 میلی لیتر = 4/3 لیتر
- 1000 میلی لیتر = 1 لیتر
لیوان به گرم- یک لیوان آرد برابر است با 150 گرم
- یک لیوان شکر برابر است با 230 گرم
- یک لیوان کشمش برابر است با 180 گرم
- یک لیوان پودر قند برابر است با 160 گرم
- یک لیوان پودر نارگیل برابر است با 90 گرم
- یک لیوان روغن مایع برابر است با 220 گرم
- یک لیوان ماست برابر است با 200 گرم
قاشق غذاخوری به گرم- یک قاشق غذا خوری آرد برابر است با 10 گرم
- یک قاشق غذا خوری شکر برابر است با 12 گرم
- یک قاشق غذا خوری پودر قند برابر است با 10 گرم
- یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم
- شیر پاستوریزه 120 میلی لیتر ( سی سی ) معادل نصف لیوان معمولی
پیمانه ها- یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
- یک پیمانه : 250 میلی لیتر
- نصف پیمانه :125 میلی لیتر
- یک سوم پیمانه : 80 میلی لیتر
- یک قاشق غذاخوری :15 میلی لیتر
- یک قاشق چایخوری :5 میلی لیتر
- نصف قاشق چایخوری :5/2 میلی لیتر
- یک چهارم قاشق چایخوری:5/1 میلی لیتر
اندازه برخی مواد اولیه- 5 عدد تخم مرغ: یک پیمانه
- یک قاشق غذا خوری روغن:20 گرم
- یک پیمانه خامه نزده : 2 پیمانه خامه زده شده است.
- یک ورق ژلاتین برابر یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین است.
- یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر 3 گرم است.
اندازه مواد با قاشق غذاخوری- روغن:20 گرم
- ماست:25 گرم
- خامه :25 گرم
- شکر :20 گرم
- آرد سفید:15 تا 20 گرم
- پودر کاکائو : 10 گرم
- پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:20 گرم
- گردو یا بادام یا فندق خرد شده:15 گرم
- عسل : 30 گرم
- کره :20 گرم
- خمیر مایه : 10 گرم
- پودر قند: 15 گرم
- آرد ذرت: 15 گرم
- پودر ژلاتین :15 گرم
نکته : توجه داشته باشید با توجه به چگالی مواد و اندازه بلورهای اونها وزنشون هم متفاوت میشه به این معنی که مثلا" یک پیمانه شکر لزوما" با یک پیمانه آرد هم وزن نخواهد بود.