ماهان شبکه ایرانیان

زیتون پرورده شمالی

زیتون پرورده از مخلفات مورد علاقه من می‌باشد که همراه با غذاهای شمالی سرو می‌شود و به روش‌های مختلف تهیه می شود در اینجا به طرز تهیه خانگی‌ آن در چند مدل پرداختیم تا بتوانید در کنار غذاهای شمالی خود صرف کنید.

زیتون پرورده از مخلفات مورد علاقه من می‌باشد که همراه با غذاهای شمالی سرو می‌شود و به روش‌های مختلف تهیه می شود در اینجا به طرز تهیه خانگی‌ آن در چند مدل پرداختیم تا بتوانید در کنار غذاهای شمالی خود صرف کنید. 

1 ـ روش اول:

مواد لازم :  زیتون: 1کیلو سیر: 1بوته مغز گردو ی چرخ شده: 1 پیمانه اب انار: 1پیمانه سبزی معطر (در گویش مازندرانی زلنگ و در گویش گیلانی چوچاق): 2 بسته رب انار: 1 قاشق دانه انار ترش در صورت تمایل: نصف پیمانه سایده شده گلپر: 2قاشق چای خوری

طرز تهیه:

اول زیتون ها را شسته و هسته آنها را جدا میکنیم و کنار میگذاریم. میتوانید برای راحتی کار از زیتون های هسته گرفته استفاده کنید. سبزی معطر را شسته خوب چرخ می کنیم ( در گذشته سبزی ودانه انار را با هم می سابیدند) سپس سبزی چرخ شده، گردوی چرخ شده ،رب انار ، گلپر و سیر کوبیده رابا هم مخلوط می کنیم بعد مقداری از آب انار را میریزم باز مخلوط می کنیم اگر مزه وترشی ان خوب بود بقیه آب انار را نمی ریزیم در صورت تمایل می توان ترشی و سیر آن را بیشتر کنید.  

2_ روش دوم تهیه زیتون پرورده در مواقعی که سبزی های شمالی در دسترس نمی باشد

دونه انار خشک و رب انار رو به صورت باز بخرید-- برای سبزی هم جایگزین وجود داره.

مواد لازم: زیتون هسته گرفته نیم کیلو رب انار یک پیمانه و نیم گردو چرخ کرده 250 تا 300 گرم آبلیمو دو قاشق نعنا خشک ساییده یک قاشق مربا خوری آویشن ساییده شده یک قاشق چایخوری دانه انار خشک شده 1-2 قاشق  

طرز تهیه:

اگه زیتون شور و ترش بود 1 ساعت تو آب خیس کنید-- بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه

( هر چقدر زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که بعد از نیم ساعت

بچشیدش و اگر شوری معمولی داشت از آب درش بیارین).

زیتون را بریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید. خوب هم بزنید و بقیه مواد را اضافه کنید. خوب که مخلوط کردید 1 ساعت بگذارید تو یخچال تا خنک شود.

3_ روش سوم تهیه زیتون پروده:

مواد لازم: زیتون سبز بدون هسته 500گرم نعنا ، گشنیز و چوچاق 3قاشق سوپخوری آب انار ترش 1پیمانه مغز گردو 200گرم سیر 2 حبه رب انار یک سوم پیمانه دانه انار ترش یک دوم پیمانه نمک و گلپر به میزان لازم

طرز تهیه:

مغز گردو رو بسایید. سبزی ها رو بشویید و کاملا ریز خرد کنید. زیتون انتخابی رو امتحان کنید. اگر شور بود یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری اون گرفته بشه. زیتون رو در کاسه ای بریزید و مغز گردوی ساییده و سبزی های خرد شده رو به اون اضافه کنید. در صورتی که سبزی چوچاق را که نوعی سبزی محلی و مخصوص شماله رو در دسترس نداشتید به جای سبزی چوچاق یک قاشق چایخوری نعنای خشک بریزید. سیر رو بکوبید و به زیتون اضافه کنید. آب انار , رب انار و دانه انار ترش رو درون مخلوط کن بریزید. نمک و گلپر رو اضافه کنید و زیر و رو کنید تا مخلوط بشن. مخلوط به دست اومده رو 2 ساعت در یخچال بذارید تاجا بیفته. 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان