پاستیل یک خوراکی محبوب در سراسر جهان است که در شکلها، اندازهها و طعمهای متفاوت عرضه میشود. مادهی اصلی تشکیل دهندهی پاستیل، ژلاتین است. کارخانههای سازندهی پاستیل، ژلاتین را گرم کرده و پس از ترکیب با طعم دهنده، رنگ، شکر و دیگر افزودنیها، آن را داخل قالبهای مختلفی میریزند. در مورد فواید و مضرات پاستیل اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. در ادامه با بنیتا همراه باشید تا بیشتر با حقایقی در مورد آن آشنا شوید.
فواید
Credit: Futureofpersonalhealth
پروتئین
پاستیلها به دلیل ژلاتینی که دارند دارای مقداری پروتئین هستند. به عنوان مثال هر 15 تکه پاستیل دارای 3 گرم پروتئین است. این مقدار تقریبا معادل با 5 درصد پروتئینی است که هر فرد به طور روزانه احتیاج دارد. همانطور که میدانید پروتئین با نگه داشتن غذا در داخل شکم، باعث احساس سیری شده و مانع از پرخوری میشود. اما با این حال مقدار پروتئین موجود در پاستیل کمتر از مواد غذایی حاوی پروتئین است.
ویتامینها و مواد معدنی
اغلب پاستیلها ویتامین و مواد معدنی ندارند اما 42 گرم پاستیل شکلاتی دارای 4 درصد کلسیم و 2 درصد ویتامین A مورد نیاز برای مصرف روزانه است. جالب است بدانید ژلاتین موجود در پاستیل، سهم زیادی در تولید ویتامین و مواد معدنی ندارد.
پاستیل مادهای مفید برای بعد از ورزش
خوردن پاستیل به دلیل نداشتن چربی، گلوتن و ارگانیسمهای اصلاح ژنتیکی شده، به عنوان یک خوراکی مفید برای بعد از انجام تمرینات ورزشی توصیه میشود. با خوردن کربوهیدراتهایی که سریع هضم میشوند، مانند: پاستیل و جو دوسر، ذخایر گلیکوژن مصرف شده در طی ورزش به سرعت در بدن جایگزین میشود.
مضرات
Credit: Thisiswhyimbroke
رنگ مصنوعی
استفاده از مکملهای غذایی، که به عنوان رنگ دهنده در پاستیل استفاده میشوند توسط بسیاری از جوامع ممنوع شده است اما در آمریکا همچنان از آنها استفاده میشود. این مکملها حاوی مواد سرطان زا هستند و با بیش فعالی بچهها ارتباط مستقیم دارند.
چربی
پاسیتلها معمولا بدون چربی هستند اما برخی از انواع آنها مانند پاستیلهای شکلاتی دارای چربی اشباع شده هستند. چربیهای اشباع نشده برای کلسترول مفید است اما چربیهای اشباع شده برای سلامتی مضر هستند.
کربوهیدرات
بیشتر کالری موجود در پاستیل، به دلیل وجود کربوهیدراتهای ساده است. به عنوان مثال 42 گرم پاستیل شکلاتی دارای 9 درصد کربوهیدراتی است، که ما باید در رژیم غذایی خود به طور روزانه داشته باشیم (مصرف 2000 کالری در روز). کربوهیدراتهای موجود در پاستیل پیچیده نبوده و به شکل نشاسته و فیبر هستند.
شکر
میزان شکر موجود در پاستیل به اندازهای زیاد است که میتوان گفت بیشتر حجم آن را شکر تشکیل میدهد؛ به عبارتی 17 یا 18 تکه پاستیل بین 21 تا 22 گرم شکر دارد. این مقدار معادل 5 قاشق چایخوری شکر است. یک موسسه تحقیقاتی اعلام کرده است حد مجاز استفاده از شکر برای خانمها 6 قاشق چایخوری در روز و برای آقایان 9 قاشق است و مصرف بیشتر از این مقدار میتواند خطر ابتلا به چاقی و بیماریهای قلبی را افزایش دهد. التهاب و بالا رفتن فشار خون از جمله دیگر مضرات مصرف بیش از اندازهی شکر هستند.
مضر برای دندانها
زمانی که چیزی به دندان شما میچسبد، بزاق دهان شما نمیتواند به آن قسمت دسترسی پیدا کند تا اسید آن را خنثی کند و بنابراین شما میزان کلسیم زیادی را از دست میدهید. همچنین باکتریهای موجود در دهان، شکر را به اسید تبدیل میکنند. فرقی نمیکند این شکر مصنوعی باشد یا طبیعی؛ پس بهتر است بلافاصله بعد از خوردن پاستیل دندانهای خود را مسواک بزنید.
منبع: بنیتا