داروهایی که حکیم تجویز میکرد عمدتا داروهایی بودند که از دل طبیعت بیرون میآمدند. بقراط، بزرگترین حکیم یونانی میگوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشاندهندهی اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.
بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی میپردازد. در این قسمت، با خواص آووکادو و نیز طرز تهیهی یک سالاد خوشمزه، با استفاده از این گیاه پر خاصیت، آشنا میشویم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
آووکادو، میوهای اهل آمریکای جنوبی!
![آووکادو](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/31/0907460787.jpg)
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود شش متر میرسد و در قسمتهای گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پروش مییابد.
زادگاه آووکادو، آمریکای جنوبی است و از آن جا به نواحی دیگر دنیا راه پیدا کرده است.
این درخت، برگهای ضخیم و سبزی دارد و گلهای آن کوچک و سبز رنگ هستند. میوهی آووکادو، شکلی شبیه به گلابی دارد که پوست آن سخت و به رنگ سبز تیره یا سیاه است.
حدود چهارصد نوع مختلف آووکادو در جهان وجود دارد که بعضی از آنها دارای پوست صاف و سبز و برخی دارای پوست سیاه و خشن هستند. طبق شواهد تاریخی، مایاها و اینکاها از این میوه استفادههای فراوانی میکردند.
در هر 100 گرم آووکادو مواد زیر موجود است:
انرژی 150 کیلو کالری
آب 80 گرم
پروتئین 1/8 گرم
چربی 14 گرم
کلسیم 8 میلیگرم
فسفر 35 میلیگرم
آهن 0/5 میلیگرم
پتاسیم 600 میلیگرم
ویتامین آ 250 واحد
ویتامین ب 1 0/08 میلیگرم
ویتامین ب 2 0/15 میلیگرم
ویتامین ب 3 1/4 میلیگرم
ویتامین ث 12 میلیگرم
خواص آووکادو
![آووکادو](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/31/0907480385.jpg)
آووکادو خواص بسیاری دارد که با هم بخشی از این خواص را میخوانیم:
1. آووکادو برای یرقان مفید است.
2. آووکادو معده را تقویت میکند و نفخ و گاز معده را از بین میبرد.
3. جوشاندهی برگهای این درخت، اسهال خونی را برطرف میکند و قاعدهآور است.
4. آووکادو تقویت کننده بدن است.
5. خونساز است. اگر کم خون هستید، حتما با شام خود آووکادو بخورید.
6. این میوه، شکر و نشاسته کمی دارد و برای افرادی که مبتلا به قند خون هستند، بسیار مفید است.
7. بیخوابی را درمان میکند.
8. برای درست کردن سس سالاد، از آووکادو استفاده کنید.
Recipe
سالاد آووکادو و اسفناج
10 دقیقه
سختی 1 از 10
این سالاد خوشمزه و مقوی، میتواند به صورت میان وعده و حتی برای شام سرو شود. این سالاد سرشار از آهن بوده و برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند، بسیار مناسب است. این سالاد برای افرادی که به دنبال رژیم غذایی سالمی هستند بسیار مناسب است.
مواد لازم
- آووکادوی ورقه شده (نصف فنجان)
- آب پرتقال (3 قاشق غذاخوری)
- آب لیمو (آب لیمو 1 قاشق غذاخوری)
- برگهای کوچک و جوان اسفناج (3 فنجان)
- پرتقال خونی پوست کنده و قطعه قطعه شده (1 عدد کوچک)
- گردوی بو داده (2 قاشق غذاخوری)
- سس دلخواه (به میزان لازم)
مسیر پخت
- در یک کاسهی متوسط آووکادو و پرتقال و آب لیمو را مخلوط کنید.
- سه مادهی بعدی را اضافه کنید و به آرامی مخلوط نمایید.
- سالاد را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و با گردو تزئین کنید. نوش جان!
اگر از خواندن این مطلب لذت بردید میتوانید «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزهآسای زردچوبه» را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما میتوانید سری مقالات آشتی با طبیعت را هر هفته دوشنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منابع:
مجموعهی گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه
webmd
whfoods
authoritynutrition
kraftrecipes