داروهایی که حکیم تجویز میکرد عمدتا داروهایی بودند که از دل طبیعت بیرون میآمدند. بقراط، بزرگترین حکیم یونانی میگوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشاندهندهی اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.
بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی میپردازد. در این قسمت، با خواص آووکادو و نیز طرز تهیهی یک سالاد خوشمزه، با استفاده از این گیاه پر خاصیت، آشنا میشویم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
آووکادو، میوهای اهل آمریکای جنوبی!
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود شش متر میرسد و در قسمتهای گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پروش مییابد.
زادگاه آووکادو، آمریکای جنوبی است و از آن جا به نواحی دیگر دنیا راه پیدا کرده است.
این درخت، برگهای ضخیم و سبزی دارد و گلهای آن کوچک و سبز رنگ هستند. میوهی آووکادو، شکلی شبیه به گلابی دارد که پوست آن سخت و به رنگ سبز تیره یا سیاه است.
حدود چهارصد نوع مختلف آووکادو در جهان وجود دارد که بعضی از آنها دارای پوست صاف و سبز و برخی دارای پوست سیاه و خشن هستند. طبق شواهد تاریخی، مایاها و اینکاها از این میوه استفادههای فراوانی میکردند.
در هر 100 گرم آووکادو مواد زیر موجود است:
انرژی 150 کیلو کالری
آب 80 گرم
پروتئین 1/8 گرم
چربی 14 گرم
کلسیم 8 میلیگرم
فسفر 35 میلیگرم
آهن 0/5 میلیگرم
پتاسیم 600 میلیگرم
ویتامین آ 250 واحد
ویتامین ب 1 0/08 میلیگرم
ویتامین ب 2 0/15 میلیگرم
ویتامین ب 3 1/4 میلیگرم
ویتامین ث 12 میلیگرم
خواص آووکادو
آووکادو خواص بسیاری دارد که با هم بخشی از این خواص را میخوانیم:
1. آووکادو برای یرقان مفید است.
2. آووکادو معده را تقویت میکند و نفخ و گاز معده را از بین میبرد.
3. جوشاندهی برگهای این درخت، اسهال خونی را برطرف میکند و قاعدهآور است.
4. آووکادو تقویت کننده بدن است.
5. خونساز است. اگر کم خون هستید، حتما با شام خود آووکادو بخورید.
6. این میوه، شکر و نشاسته کمی دارد و برای افرادی که مبتلا به قند خون هستند، بسیار مفید است.
7. بیخوابی را درمان میکند.
8. برای درست کردن سس سالاد، از آووکادو استفاده کنید.
Recipe
سالاد آووکادو و اسفناج
10 دقیقه
سختی 1 از 10
این سالاد خوشمزه و مقوی، میتواند به صورت میان وعده و حتی برای شام سرو شود. این سالاد سرشار از آهن بوده و برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند، بسیار مناسب است. این سالاد برای افرادی که به دنبال رژیم غذایی سالمی هستند بسیار مناسب است.
مواد لازم
- آووکادوی ورقه شده (نصف فنجان)
- آب پرتقال (3 قاشق غذاخوری)
- آب لیمو (آب لیمو 1 قاشق غذاخوری)
- برگهای کوچک و جوان اسفناج (3 فنجان)
- پرتقال خونی پوست کنده و قطعه قطعه شده (1 عدد کوچک)
- گردوی بو داده (2 قاشق غذاخوری)
- سس دلخواه (به میزان لازم)
مسیر پخت
- در یک کاسهی متوسط آووکادو و پرتقال و آب لیمو را مخلوط کنید.
- سه مادهی بعدی را اضافه کنید و به آرامی مخلوط نمایید.
- سالاد را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و با گردو تزئین کنید. نوش جان!
اگر از خواندن این مطلب لذت بردید میتوانید «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزهآسای زردچوبه» را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما میتوانید سری مقالات آشتی با طبیعت را هر هفته دوشنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منابع:
مجموعهی گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه
webmd
whfoods
authoritynutrition
kraftrecipes