در بخش قبلی انواع قهوه که با بیس اسپرسو تهیه میشود را توضیح دادیم. در این قسمت به شرح چند نمونه از قهوههای رایج و محبوب خواهیم پرداخت.
کورتادو/جیبرالتار (Cortado/Gibraltar)
تنها چیزی که کورتادو را از جیبرالتار (جبل الطارق) متمایز میکند، سلیقه کافی شاپی است که قهوه خود را در آن سفارش میدهید. کورتادو یک قهوه اسپانیایی است که با شیر جوشیده می شود (کورتادو به اسپانیایی می شود "بریدن"). این نوشیدنی کوچکی است و در لیوان 110 گرمی سرو می شود. نام جیبرالتار یا جبل الطارق در سال 2005 توسط کافی شاپی واقع در سانفرانسیسکو اختراع شد و به نوعی لیوان شیشه ای اطلاق می شود که قهوه در آن بهمانند چایی مراکشی سرو میشود.
فلت وایت (Flat White)
فلت وایت یک اسپرسوی استرالیایی است که در انگلستان و آمریکا محبوبیت یافته است. فلت وایت چیزی بین کاپوچینو و لاته است که در لیوان 170 گرمی سرو میشود و سایزی برابر کاپوچینو دارد، با این تفاوت که شیر آن جوشانده میشود.
کولد برو (Cold Brew)
کولد برو به روش دم کردن قهوه سرد گفته میشود که شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب به مدت 8ساعت است تا طعم کامل آن دربیاید. با این روش عصاره ای بدست میآید که میتوان به میزان دلخواه به آن آب اضافه کرد. این روش در سالهای اخیر در کافی شاپها مرسوم شده است و درست کردن این نوع قهوه در منزل نیز راحت است. بسیاری از کافی شاپها عصارهها را داخل بطری میفروشند و بدین ترتیب میتوانید در منزل و به میزان غلظت باب میل خودتان این قهوه را درست کنید.
آیس کافی ژاپنی (Japanese Iced Coffee)
این یک روش برای درست کردن فوری آیس کافی است که شما قهوه را روی یخ دم میکنید. قهوه با قوت دوبرابر روی یخ دم میشود تا یخ آب شود و قهوه را رقیق و دم کند. بعضی ها معتقدند که این روش منجر به تأکید بیشتر بر روی طعم قهوه میشود. و همچنین خیلی سریعتر از کولد برو آماده و سرو میشود.قضاوت آن با شما دوستان قهوه دوست.
آیس کافی (Iced Coffee)
آیس کافی معمولی را میتوان به دو روش تهیه کرد: قهوه معمولی را بگذارید بماند تا سرد شود، یا قهوه داغ قوی را مستقیماً روی یخ بریزید. در هر دو صورت طعم رقیقی درست میشود که باعث شده روشهای جدید دم کردن آیس کافی اخیراً محبوب و مرسوم شوند.بعضی از دوستان قهوه سرد را با شکر بیشتر دوست دارند چرا که دانه های شکر به درستی حل نمیشود و شیرینی آن در زیر دندانها بعد از میل قهوه تلخ لذت بخش است.
پیور اُور (Pour Over)
این روش دم کردن قهوه عبارت است از ریختن آب داغ روی قهوه کاملاً آسیاب نشده و دانه درشت و صاف کردن آن قهوه.. با آنکه این یک روش سنتی برای دم کردن قهوه است، ولی طعمی غیرعادی دارد.
فراپوچینو (Frappucino)
نوشیدنی محبوب آمریکاییها است. فراپوچینو زاده ذهنی جرج هاول از کافی شاپ Coffee Connection در بوستون است که در دهه نود استارباکس این کافی شاپ را خرید. هاول در مورد فراپوچینو میگوید که اوهم عاشق آن است و هم از آن متنفر است. او می گوید: «وقتی استارباکس با پیشنهاد خوبی برای خریدن کافی کانکشن پیش ما آمد، خیالمان راحت شد. من قهوه اصلی و ساده را دوست داشتم،ولی بیشتر وقتم صرف چیزهایی مثل فراپوچینو میشد.» بنابراین فراپوچینو یک نوشیدنی آمریکایی است و آدم را یاد گرانیتای ایتالیایی می اندازد چیزی بین یخ در بهشت ایتالیایی و شربت است.
نام "فراپوچینو" ترکیبی از کلمه "فراپ" به معنای بستنی و کلمه "کاپوچینو". استارباکس طرز تهیه این قهوه را مثل یک راز نگهداشته و دستور تهیه آن را در وبسایتش وجود ندارد. ولی یک چیز قطعی است، این نوشیدنی راز محبوبیت انفجاری استارباکس است. قطعاٌ نباید این نوشیدنی را در جایی غیر از استارباکس سفارش دهید. از طعم آن میتوان پی به پودریخ ، بستنی،قهوه و شکر برد. قضاوت در مورد سایر ترکیبات آن به عهده شما.