عکس با مکث؛ ‌قهوه به شرط وفاداری!

« اگر روزگاری دو نفره به این کافه آمدید از آن به بعد از پذیرفتن هر کدام‌تان با فرد دیگری معذوریم... وفاداری لذت بخش است. کافه...»

  عصر ایران؛ سروش بامداد- کافه داران سنت خوبی دارند و روی تخته سیاه و مقابل دید رهگذران شعر یا سخن حکیمانه‌ای می‌نویسند و توجه افراد را جلب می‌کنند.
برخی البته قیمت‌ها را می‌نویسند تا مثلا بدانیم املت آنها ارزان‌تر است یا صبحانه هم دارند!


معمولا هم  از این دو حالت خارج نیست. دو سه روز است اما  می بینم کافه‌ای تک افتاده که به رغم جای خوب پاتوق مناسبی برای قرار و مدار دوستانه و عاشانه یا گپ‌و‌گفت همراه با صرف قهوه یا دم‌نوش نیست شِقّ سومی ابداع کرده و آنچه را که در تصویر می‌بینید نوشته است: «گر روزگاری دو نفره به این کافه آمدید از آن به بعد از پذیرفتن هر کدام‌تان با فرد دیگری معذوریم... وفاداری لذت‌بخش است. کافه...»

عکس با مکث؛ ‌قهوه به شرط وفاداری!


منظور این است که اگر با دوستی آمدید و سخن عاشقانه یا عاطفی گفتید یا وعده ازدواج دادید روز دیگر  با همین بیایید قدم تان روی چشم اما اگر با شخص دیگری بیایید و همین حرف ها را تحویل او بدهید کافه عذر شما را می‌خواهد! 


از دوستی که مدتی کافه آبرومندی هم داشت اما در ماجرای کرونا زیان دید و بست شنیده بودم که برخی یک قصه را برای چند نفر مختلف تعریف می‌کنند و از این که به افرادی دروغ گو خدمات می دهد حس بدی داشت.


البته که این رفتار درستی نیست ولی درباره جمله بالا هم چند نکته جای طرح دارد:


1. اگر دو نفره آمده‌ها چند بار به همین صورت بیایند یعنی خیلی وفادارند؟ اگر ضلع سوم در کار باشد منتها تنها با این  ضلع به این کافه بیاید باز هم نشانه وفاداری است؟


2. کافه‌دار محترم تصاویر افراد را ثبت می‌کند و انطباق می‌دهد تا دریابد این خانم همان خانم است که مرداد ماه آمد و قبل از آن تیر 1401؟ یا آن آقا همان است که پارسال با این خانم آمده بود؟ این کار را از روی حافظه می‌کنند یا دم و دستگاه جداگانه‌ای دارند؟


3. دوستی دارم که دفتر خود را به خاطر اجاره بالا تحویل داده و قرارهای کاری خود را در محیط هایی این‌گونه می‌گذارد و اهل روابط عاطفی هم نیست. کافه‌دار محترم از کجا متوجه می‌شود ایشان در حال مذاکره تجاری و کاری است تا تعدد افراد را به حساب ناوفاداری نگذارد؟


4. اگر دوشیزه خانمی دو خواستگار داشت و با هر دو در همین کافه قرار گذاشت تا یکی را بر دیگری ترجیح دهد نشان ناوفاداری است؟ آن هم وقتی هنوز در مرحله کاندیداتوری‌اند؟


5. برخی عادات از جمله فضولی در کار دیگران چنان در ما ایرانیان نهادینه شده که اگر حکومت هم کار نداشته باشد و به جای اصول گرایان کنونی که به همه چیز کار دارند میانه‌روها سر کار بیایند امثال این کافه‌دار محترم رضایت نمی‌دهند!


6. کافه دار محترم اگر به دنبال تبلیغ ارزش‌های وفاداری است می‌تواند روی همان تخته سیاه هر روز اشعاری در این باب بنویسد تا ناوفاداران را به خود آورد و نیاز به   هشدار »معذوریم«‌نباشد.


7. فردی را می شناسم که سال ها مدیر حراست جاهای مهمی بوده و هم زمان در رشته حقوق هم تحصیل می کرده و حالا تقریبا وکیل شده است. تقریبا از این حیث که دوره کارآموزی را طی می کند ولی در دفتری شاغل است و به خاطر سن و سال او را هم در زمره وکلا قلمداد می کنند. یک بار آن قدر دنبال آن بود که از ماجرای موکل سر در بیاورد که به او گفت شما بیشتر برای مدیریت حراست مناسب هستید! بعید نیست این کافه دار محترم هم قبلا مسوولیتی چنین داشته که دست بردار نیست و می خواهد بداند این دو نفر همان دو نفر پریروزند یا زید با عمرو جدید آمده!


8. روابط و مناسبات اجتماعی پیچیده است و به تحصیلات و طبقه اجتماعی و سبک زندگی افراد بستگی دارد و نمی توان با قضاوت سطحی مفاهیمی چون وفاداری را این گونه کشف کرد.


9. قید دونفره مهم است. چون گروه های پسر و دختر چند نفره هم با هم می روند و خدا را شکر این فقره را تحفیف داده است!


10. اگر دختر یا پسری بخواهد بداند طرف او با دیگری هم سر و سرّی دارد یا نه با انعامی به کافی‌من محترم (قهوه‌چی سابق حودمان) سیر تا پیاز را متوجه می‌شود و کل قضیه را با مدرک وتصویر و صوت می گذارد کف دست مشتری ونیاز به این هشدار نیست! همین چند ماه پیش بود که یکی از روزنامه ها گزارشی بسیار خواندنی درباره شغل «بپا»یی درج کرد که در آن کار طرف این بود که زاغ سیاه فرد مورد نظر مشتری را چوب بزند!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان