ماهان شبکه ایرانیان

داستان های خوشمزه/ این قسمت: دونات

تا به حال به این فکر کرده‌اید که هر غذا، دسر و نوشیدنی داستانی دارد؟ اصلا غذاها از کجا آمده‌اند و چه کسانی برای اولین بار آن‌ها را درست کرده‌اند؟ آنچه هر هفته شنبه می‌خوانید، داستان و تاریخچه‌ی خوراکی‌ها و غذاهای معروف جهان به همراه دستور پخت آن‌هاست.

داستان های خوشمزه/ این قسمت: دونات

غذا یکی از نیازهای اولیه‌ی بشر است. امروزه آشپزی به هنری گسترده تبدیل شده و روز‌ به‌ روز پیشرفت بیشتری می‌کند. سرآشپز‌ها و متخصصین این رشته، همواره به فکر خلق طعم‌های جدید و متفاوت هستند. اما با‌ این‌وجود، هنوز هم غذاهای کلاسیک، مورد استقبال افراد مختلف قرار می‌گیرند.

بنیتا در این سری مقالات به توضیح تاریخچه و طرز تهیه‌ی خوراکی‌های کلاسیک جهان می‌پردازد. در ادامه با ما همراه باشید.

دونات

در واقع دونات تاریخ پر پیچ و خم و پر از نام‌های مختلف از کشور‌های مختلف، نیست. برخی بر این باورند دونات برای اولین بار در آمریکا پا به عرصه‌ی ظهور گذاشت. البته در متون تاریخی، آثاری از کیک‌های درازی شبیه به دونات دیده شده اما این کیک‌ها از نظر ظاهر متفاوت بوده‌اند. دونات، پیش از این که دونات نامیده شود، یک نام اسکاتلندی داشت که «olykoeks» به معنای کیک روغنی بود.

داستان دیگری درباره‌ی تاریخ دونات روایت می‌شود. در اواسط قرن نوزدهم، مادر کاپیتان یک کشتی کیک سرخ شده‌ای را درست می‌کرد که در آن لیموی رنده شده و دارچین می‌ریخت. الیزابت گرگوری این کیک را برای فرزند و همکاران فرزندش درست می‌کرد و معتقد بود این کیک در کشتی ماندگاری طولانی دارد. خانم گرگوری در وسط این کیک گردو و فندق قرار می‌داد زیرا وسط این کیک به خوبی پخته نمیشد و این کار باعث می‌شد وسط خمیر میزان کمتری از خمیر را داشته باشد. او این کیک را «doughnut» نامید که «dough» به معنی خمیر و «nut» به معنی آجیل و مغز است. مزیت دیگر این کیک برای دریانوردان این بود که آن‌ها را زود سیر می‌کرد و هضم آن آسان و سریع بود. بعضی از مردم عامی بر این باورند که بانو گرگوری شکل دونات‌ها را به صورت امروزی در آورد تا زمانی که پسرش در طوفان گرفتار می‌شود یا هر دو دستش به سکان است، بتواند کیک را در دسته‌های سکان قرار دهد و به کارش برسد.

این کیک امروزه طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. در کشور ما نیز عده زیادی از مردم، روزانه از این کیک تغذیه می‌کنند. با هم طرز تهیه‌ی مینی دونات شیری را می‌خوانیم.

Recipe

مینی‌دونات شیری

مینی‌دونات شیری

یک و نیم ساعت سختی 3 از 10

شما می‌توانید این دسر خوشمزه را در منزل و با روغن تازه و به صورت بهداشتی تهیه کنید. این کیک می‌تواند انتخاب خوبی برای میان‌وعده‌ی خانوادگی و حتی میان‌وعده‌ای برای کودکان شما باشد. 

مواد لازم

  • آرد(3 فنجان)
  • شکر سفید (1 فنجان)
  • بیکینگ‌پودر(2 قاشق چایخوری)
  • جوش شیرین (2 قاشق چایخوری)
  • جوزهندی (یک چهارم قاشق چایخوری)
  • پودر دارچین (یک چهارم قاشق چایخوری)
  • دوغ (1 فنجان)
  • تخم‌مرغ (3 عدد)
  • کره ذوب شده (نصف فنجان)

مسیر پخت

  • فر را تا دمای 325 درجه‌ی فارنهایت (165 درجه‌ی سانتیگراد) گرم کنید و سینی فر را چرب کنید.
  • تمام مواد خشک را مخلوط کنید.
  • در ظرف دیگری تخم مرغ‌ها، دوغ و کره ذوب شده را مخلوط کنید و آرام آرام در ظرف مخلوط آرد و مواد خشک بریزید و هم بزنید.
  • دونات‌ها را قالب بزنید و روی سینی فر بچینید و سپس 10 الی 12 دقیقه در فر قرار دهید تا جایی که دونات‌ها طلایی شوند و حالت ارتجاعی پیدا کنند. دونات‌ها را از سینی خارج کنید و اجازه دهد خنک شوند. روی دونات را می‌توانید با شکلات سیاه، سفید، آیسینگ و انواع شکلات‌های رنگی تزئین کنید. نوش جان!

اگر دوست دارید از خوراکی‌ها بیشتر بدانید، «داستان های خوشمزه/ این قسمت: سس کچاپ» را نیز بخوانید.

دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما می‌توانید داستان‌های خوشمزه را هر هفته شنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین می‌توانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.

منابع:

smithsonianmag

Thespruce

Factretriever

history-kitchen

kraftrecipes

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان