غذا یکی از نیازهای اولیهی بشر است. امروزه آشپزی به هنری گسترده تبدیل شده و روز به روز پیشرفت بیشتری میکند. سرآشپزها و متخصصین این رشته، همواره به فکر خلق طعمهای جدید و متفاوت هستند. اما با اینوجود، هنوز هم غذاهای کلاسیک، مورد استقبال افراد مختلف قرار میگیرند.
بنیتا در این سری مقالات به توضیح تاریخچه و طرز تهیهی خوراکیهای کلاسیک جهان میپردازد. در ادامه با ما همراه باشید.
غذایی همه پسند!
داستان امروز، در مورد غذایی است که در ماه مبارک رمضان بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. فرنی هم میتواند غذای شما باشد و هم غذای کودکتان.
فرنی، شیر برنجی است که مردم جنوب آسیا از آرد برنج، شیر و سایر ترکیبات درست میکنند. این غذا عمدتا به صورت شیرین مصرف میشد. اصولا برای شیرین کردن این غذا از شکر استفاده میشود. در نقاط مختلف آسیا، مواد دیگری مانند کشمش، هل، زعفران، دارچین و انواع آجیل و خصوصا پسته نیز به ترکیبات فرنی اضافه میشوند.
فرنی را میتوان به عنوان غذای اصلی یا دسر مصرف کرد. این غذا نامهای متعددی دارد که پایش، پایاسام، پایاسا، فیرینی، گیل فردوس و فرنی از جملهی این نامها هستند. در برخی نقاط هند، این غذا را کِهیر مینامند که در واقع این واژه در زبان سانسکریت به معنای شیر است. همچنین پایاسا و پایش نیز در شاخهای از زبان هندی، به معنای شیر هستند.
در مورد منشا اولیهی این غذای دوستداشتنی نمیتوان حدسهای کاملی زد. این غذا از گذشتههای بسیار دور در هند و آسیای جنوبی طبخ و مصرف میشده و حتی در مراسم آیینی در معابد خورده میشده است.
برنج برای رومیها نیز غذایی شناخته شده به شمار میآمد و این باعث شد که بین قرون 8 تا 10 میلادی، این غذا به اروپا نیز معرفی شود. پودینگ برنجی که امروزه در انگلستان مصرف میشود، ریشههای مشترکی با فرنی یا همان کِهیر هندی دارد. در برخی مناطق آسیا، به جای شیر، از شیر نارگیل استفاده میکنند که این نوع فرنی هم بسیار خوشمزه است. در ادامه با آموزش روش پخت فرنی با ما همراه باشید.
Recipe
فرنی به شیوهی پارسی!
30 دقیقه
سختی 1 از 10
مصرف این غذا در ماه مبارک رمضان توصیه میشود. فرنی را به صورت گرم و سرد میتوان مصرف کرد. توصیه میشود در هنگام افطار، از فرنی گرم استفاده شود. پخت این غذا بسیار ساده است و نیاز به وقت چندان زیادی ندارد.
مواد لازم
- شیر ( 2 لیوان)
- آرد برنج (2 قاشق غذاخوری)
- شکر (4 قاشق غذاخوری)
- آب (نصف استکان)
- گلاب (1 قاشق غذاخوری)
- غنچهی خشک شده گل محمدی (برای تزیین)
- خلال پسته (برای تزیین)
مسیر پخت
- شیر سرد را در قابلمه بریزید.
آرد برنج و آب را اضافه کنید و کاملاً هم زنید تا آرد در شیر سرد حل شود.
- مخلوط را روی حرارت گذاشته و مرتب هم بزنید. اگر لحظاتی هم زدن را متوقف کنید، باعث می شود آرد برنج در شیر گلوله گلوله شود.
- مخلوط را تا جایی هم زنید که کمی غلیظ شود و بعد از روی حرارت کنار گذاشته و شکر و گلاب را اضافه کنید.
- دوباره روی حرارت گذارید و هم زنید تا قوام لازم برای فرنی بدست آید.
- پس از پخت، فرنی را خیلی سریع در ظرف سرو بریزید و دقت داشته باشید که در هنگام سرد شدن کمی سفت تر می شود؛ پس وقتی که فرنی را از روی حرارت برمی دارید باید نه سفت و نه شل باشد.
فرنی را با غنچههای گل محمدی و خلال پسته، به صورت دلخواه تزیین کنید. نوش جان!
اگر دوست دارید از خوراکیها بیشتر بدانید، داستان های خوشمزه/ این قسمت: سوپ را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما میتوانید داستانهای خوشمزه را هر هفته شنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منبع:
1. کتاب مستطاب آشپزی، نجف دریابندری، فهیمه راستکار (نشر کارنامه)
2. ndtv
3. antiquitynow
4. indianexpress