کدام میوهها نوع ارگانیکشان از نوع طبیعیشان بهتر است؟
در بین تمام میوهها و سبزیجاتی که در سراسر دنیا وجود دارند، تعدادی لقب آلودهترینها را به خود گرفتهاند و متخصصان توصیه میکنند که بهتر است انواع ارگانیک (پرورشیافته بدون دخالت مواد شیمیایی) آنها را بخریم و تعدادی لقب تمیزترین را یدک میکشند که خریدن ارگانیک یا غیرارگانیکشان فرق چندانی نمیکند. اگر شما هم به سلامت خوراکیهایی که میخورید اهمیت میدهید بد نیست نگاهی به این فهرست بیندازید.
تمیزترینها
1.پیاز: بوی تند و زننده پیاز باعث شده که هیچ حشرهای جرات نزدیک شدن به آن و آلودهکردنش را نداشته باشد. بهعلاوه کشاورزان در مراحل اولیه رشد این گیاه به آن کود میدهند یا سمپاشیاش میکنند و همین امر سبب میشود که آلودگیهای شیمیایی تا هنگام برداشت از پیاز دور شوند و تازه اگر چیزی هم باقی بماند، افراد موقع خوردن با کندن پوست رویی پیاز، آن را جدا کنند.
2.آناناس: سمپاشی مزارع آناناس هم مانند زمینهای پیاز در اوایل فصل رشد این میوه خوشمزه انجام میشود و تا این خوراکی نه چندان قدیمی به فصل برداشت برسد، تمام سموم از سطحش پاک میشوند و آن پوست ضخیم و سفت هم اجازه ورود سموم را به داخل آناناس نمیدهد.
3.نخودسبز: همانطور که میدانید نخود سبز پوشش بسیار مناسبی دارد که اجازه ورود هیچگونه آلودگی را به درون آن نمیدهد. فقط حواستان باشد که پیش از خارج کردن نخودها از لایه سبزش حتما آن را بشویید.
4.کیوی: پوست زبر و پرزدار کیوی، باعث میشود که حشرات درون آن گیر بیفتند و به این ترتیب نتوانند به داخلش نفوذ کنند.
5.کاهو: برعکس کلم، برگهای خارجی کاهو معمولا ضخیم و از بین رفته هستند و افراد قبل از خوردن، آنها را جدا میکنند و دور میاندازند. به این ترتیب، عامل انتقال سموم شیمیایی به باقی برگهای کاهو از بین میرود.
6.هندوانه: پوست ضخیم و صیقلی هندوانه اجازه ورود هیچگونه حشره یا آلودگی شیمیایی را به درون این میوه نمیدهد. فقط یادتان نرود که این میوه به شرطی جزو تمیزترینها محسوب میشود که پیش از مصرف حتما خوب شسته شود.
7.بادمجان: پوست ضخیم و چرم مانند بادمجان هم محافظ خوبی در برابر ورود انواع آلودگیهای شیمیایی و حشرات به درون آن است. تنها مانند موارد قبلی حواستان باشد که بادمجان را قبل از پوست کندن خوب بشویید.
8.گریپ فروت: هرچند باغداران برای کنترل نوعی کپک در گریپ فروت به آنها قارچکش میزنند اما این ماده شیمیایی درون روزنههای پوست این میوه حبس میشود و دیگر به داخل آن نفوذ نمیکند.
آلودهترینها
1.هلو: شیرین و آبدار! همانقدر که این میوه خوشمزه میتواند ما را وسوسه کند خوردناش برای انواع حشرات هم لذتبخش است. باغداران معمولا برای اینکه این میوه خوشطعم را از گزند حشرات دور نگه دارند، هفتهای یکبار درخت آن را سمپاشی میکنند و تازه این سمپاشی را از رشد اولین شکوفه تا به بار نشستن میوه به دو بار در هفته هم میرسانند.
2.توتفرنگی: این میوه هم به دلیل شیرین و آبداربودنش بسیار مورد توجه حشرات مختلف است و به علاوه در برابر انواع آلودگیهای میکروبی، باکتریایی و قارچی بسیار حساس و مستعد دریافت این نوع آلودگیهاست. بنابراین حتما پیش از خوردن آن را خوب بشویید و کلاهک سبزش را هم جدا کنید چون زیر این کلاهک منبع اصلی آلودگیهای پنهان است.
3.شلیل: شلیل هم مانند هلو، میوه مورد علاقه حشرات است و علاوه بر آن خیلی وقتها موقع چیدن، شاخه آلوده درخت، داخل بدنه نرم و آبدار این میوه فرو میرود و آن را آلوده میکند. اما مزیت این میوه به هلو آن است که پوست صیقلیاش اجازه ورود آفتکشها را به درون آن نمیدهد.
4.فلفل شیرین: این نوع فلفل برخلاف هم خانوادههایش نه ته مزه تند دارد و نه تلخ و تخمههای شیریناش بهترین مکان برای تجمع و تخمریزی برخی حشرات محسوب میشوند. بنابراین پیش از خوردن آن را خوب بشویید و حتما تخمههایش را دور بریزید و نگذارید که وارد غذا یا سالادتان شوند.
5.اسفناج: قسمتی از برگ پهن این سبزی پرخاصیت معمولا توسط برخی حشرات مانند ملخ جویده میشود و همین امر میتواند عاملی برای انتقال آلودگی و بیماری باشد. به علاوه، اسفناج در برابر DDT (ددت) مقاوم است و میتواند تا مدتها آن را درون رگبرگهای خود نگه دارد.
6.کلم: برگهای بیرونی کلم به علت سمپاشی معمولا سرشار از آلودگی هستند و بیشتر افراد هم به خاطر ترد و تازگی، پیش از خوردن آنها را دور نمیریزند و به همین سادگی باعث ورود انواع آلودگیهای شیمیایی به درون بدنشان میشوند.
7.گیلاس: گیلاس جزو میوههایی است که نه پوست دارد و نه برگی برای محافظت از آن. بنابراین موجوداتی مانند کرم و حشره میتوانند به راحتی داخل آن نفوذ کنند و نه تنها آن یک دانه گیلاس، بلکه گیلاسهای همجوارش را هم آلوده و خراب کنند. باغداران هم برای پیشگیری از فساد محصولشان روی درخت، مقدار زیادی حشرهکش را به دفعات زیاد میپاشند که این حشرهکشها میتوانند از پوست ظریف این میوه آبدار بگذرند و آن را آلوده کنند.
8.ذرت: تعجب نکنید! ذرت از آن دسته خوراکیهایی است که اگر درست استفاده نشود جزو آلودهترین و اگر درست مصرف شود جزو تمیزترینهاست. ذرت در صورتی میتواند آلوده شود که شما پیش از پوست کندن آن، لایه نازک و روییاش را نشویید و کثیفی برگههای ظریفش را به دانههای درونیاش منتقل کنید. اما اگر پیش از پوست کندن، حتی با آب خالی لایههای رویی را شستوشو دهید میتوانید مطمئن باشید که دانه ذرتی که میخورید، پاکیزهترین خوراکی دنیاست زیرا لایههای پیدرپی اجازه ورود هیچگونه سم یا حشرهای را به آن نمیدهد.
منبع: www.salamat.com
/ج