۵ نکته کلیدی در سلامت غذا

۸۶ مورد ابتلا و ۵۸ مورد مرگ در سال ۲۰۰۷. این آمار مربوط به آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت از وضعیت انتشار و انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان به انسان است

5 نکته کلیدی در سلامت غذا
86 مورد ابتلا و 58 مورد مرگ در سال 2007. این آمار مربوط به آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت از وضعیت انتشار و انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان به انسان است. طبق این گزارش از سال 2003 تا پایان سال 2007، 349 مورد ابتلا و 216 مورد مرگ در اثر این بیماری اتفاق افتاده است. با توجه به این که این بیماری در کشورهای اندونزی، مصر، چین و ویتنام و کشورهای جنوب شرق آسیا شیوع پیدا کرده، پیشگیری اهمیت زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین موارد و اقدامات فردی پیشگیرانه توجه به تهیه و مصرف غذای سالم است. طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، رعایت پنج نکته کلیدی «شستن، جداسازی، پخت کامل، دمای مناسب و استفاده از آب و مواد اولیه سالم» در حفظ سلامت و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله آنفلوآنزای مرغی موثر است. به همین خاطر پوستری طراحی شده است که می‌بینید.

5 نکته کلیدی در سلامت غذا

شستن
• دست‌هایتان را قبل و هنگام آشپزی و تهیه غذا با آب و صابون بشویید.
• دست‌ها، همه سطوح و وسایل و ظروفی که در تهیه غذا استفاده می‌کنید شسته و ضدعفونی کنید.
• آشپزخانه و قفسه غذاها را از دسترس حشرات و جوندگان دور نگه دارید.
چرا؟
هرچندبیشترمیکروارگانیسم‌ها خطرناک نیستند و بیماری ایجاد نمی‌کنند اما در خاک، آب، بدن حیوانات و انسان‌ها میکروارگانیسم‌های خطرناک زیادی وجود دارد. این میکروارگانیسم‌ها در دست، دستمال آشپزی، ظروف و لوازم پخت و پز به ویژه چاقوها و تخته آشپزی وجود دارد و حتی یک تماس کوچک با آنها ممکن است موجب انتقال آلودگی و ایجاد بیماری شود.

5 نکته کلیدی در سلامت غذا

جداسازی
• مواد غذایی خام و پخته را از هم جدا کنید. گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ خام را از مواد غذایی دیگر دور نگه دارید.
• از وسایل، ظروف، چاقو و تخته آشپزی جداگانه برای گوشت، مرغ و ماهی خام استفاده کنید.
• هنگام نگهداری این مواد غذایی از ظروف و بسته‌بندی‌هایی استفاده کنید که مواد غذایی خام و پخته به طور کامل از هم جدا بوده و با هم تماس نداشته باشند.
چرا؟
مواد غذایی خام، به ویژه گوشت، مرغ و ماهی و خونابه آنها ممکن است حاوی میکروارگانیسم‌های خطرناک باشد که هنگام تهیه و طبخ و نگهداری به مواد غذایی دیگر منتقل شود.

5 نکته کلیدی در سلامت غذا

پخت کامل
• غذا را به طورکامل بپزید و اجازه دهید عملیات پخت به ویژه گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ به طورکامل انجام شود.
• غذاهای آبدار مانند سوپ و خورش را، برای اینکه مطمئن شوید دمای آن به 70 درجه سانتی‌گراد رسیده است، تا رسیدن به دمای جوش حرارت دهید. درباره گوشت و مرغ هم مراقب باشید به طور کامل پخته شوند و صورتی رنگ نباشند.
• هنگام گرم کردن دوباره غذا را به طور کامل حرارت دهید.
چرا؟
آشپزی درست و اصولی تمام میکروارگانیسم‌های خطرناک را از بین می‌برد. مطالعات نشان داده است پخت غذا در دمای بالای 70 درجه سانتی‌گراد آن را بی‌خطر کرده و برای مصرف آماده می‌کند. پخت غذاهایی مانند گوشت چرخ کرده، رولت‌ها و گوشت‌های در هم پیچیده، تکه‌های بزرگ گوشت و مرغ کامل نیاز به توجه و دقت بیشتری دارد.

5 نکته کلیدی در سلامت غذا

دمای مناسب
• مواد غذایی فاسدشدنی را بیش از دو ساعت در دمای اتاق قرار ندهید.
• غذاهای پخته و فاسدشدنی را در یخچال و در دمای کمتر از پنج درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.
• غذاهای حاوی تخم مرغ را در دمای بالای 60 درجه سانتی گراد حرارت داده و سپس مصرف کنید.
• غذا را به مدت طولانی، حتی در یخچال، نگهداری نکنید.
• مواد غذایی منجمد را در دمای اتاق یخ‌زدایی نکنید.
چرا؟
اگر غذا در دمای اتاق قرار بگیرد، میکروارگانیسم‌ها به راحتی تکثیر می‌شوند. در دمای کمتر از پنج درجه یا بالای 60 درجه سانتی‌گراد رشد میگروارگانیسم‌ها کند و فعالیت‌شان متوقف می‌شود. بعضی میکروارگانیسم‌ها حتی در دمای کمتر از 5 درجه سانتی‌گراد هم رشد می‌کنند.

5 نکته کلیدی در سلامت غذا

استفاده از آب و مواد اولیه
• هنگام تهیه غذا از آب سالم و بهداشتی استفاده کنید.
• از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید.
• مواد غذایی را که از سلامت آنها اطمینان دارید، انتخاب کنید، مانند شیر پاستوریزه.
• میوه‌ها و سبزی‌ها را، به ویژه هنگامی‌که خام مصرف می‌شوند، بشویید.
• مواد غذایی را پس از تاریخ مصرف‌شان استفاده نکنید.
چرا؟
مواد غذایی خام و همچنین آب و یخ ممکن است حاوی میکروارگانیسم‌ها و مواد شیمیایی خطرناک باشند. سموم و مواد شیمیایی ممکن است موجب تغییر شکل، فساد و کپک‌زدگی مواد غذایی شود. دقت در هنگام خرید و انتخاب مواد غذایی خام و رعایت نکات ساده‌ای مانند شستن و پوست کندن احتمال خطر را کمتر می‌کند.
منبع:http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان