این روزها فروش پیازداغهای آماده بسیار متداول شده است. اینکه این نوع از پیاز داغها مشکلی ایجاد میکنند یا خیر بسته به نحوه تولیدشان دارد.
اگر با روش مناسب و استاندارد انجام شده باشد قاعدتا مشکلی ایجاد نمیکنند. کلاً در فرآیند صنعتی برای مواد غذایی تولیدشده یک مجوز تولید و بستهبندی از اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت داده میشود. اگر ماده غذایی کنترل شده و شماره بهرهبرداری تولید داشته باشد به معنی آن است که فرآیند توسط کارشناس سازمان مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته و مشکلی از نظر فرآوری، تهیه، بهداشت و سلامت آن وجود نداشته و قابل مصرف است. این موضوع در مورد تمامی مواد غذایی صنعتی مصداق دارد.
نکته قابل توجه این است که عوامل مختلفی بر ارزش تغذیه ای مواد غذایی تازه اثر میگذارد. قبلا هم بارها اشاره کردهام که هرچه بیشتر از غذاهای تازه به سمت غذاهای فرآوریشده میرویم و هرچه آن غذاها برای مدتی طولانیتر و در شکلی غیرطبیعیتر نگهداری میشوند، ارزش غذایی آنها کمتر خواهد شد؛ مثلا پیاز خام میزان ویتامین c بالایی دارد اما پیاز داغ تقریبا ویتامین c ندارد و وقتی برای مدت زیادی نیز بخواهیم آن را به شکل آماده نگهداری کنیم، سایر مواد مغذیاش نیز تغییر ظرفیت داده و از ارزش غذایی آن بیشتر کاسته میشود.
البته ما بسیاری از غذاها را به خاطر ارزش غذاییشان نمیخوریم، بلکه به خاطر طعم، بو، مزه، رنگ و شکل ظاهری مصرف میکنیم. پیاز داغ هم اساسا بیشتر بهعنوان یک چاشنی مصرف میشود. مصرف متعادل این دسته از غذاها نه مشکلی برای سلامت دارد؛ نه ارزش غذایی خاصی دارد که بخواهیم آنها را برجسته کنیم. اما باز هم بویی که پیازداغ تازه دارد با بوی پیاز داغ آماده چندروزمانده قابل مقایسه نیست. پس چه بهتر که آن را تازه به تازه تهیه و میل کنید.
پی نوشت ها :
* متخصص تغذیه و رژیم درمانی
منبع:www.salamat.com
/ج