تازه ترین تحقیقات پزشکی ثابت کرده اند که کمبود فلزاتی همچون منگنز، روی، تیتانیوم، آهن و مس از عوامل اصلی در سفید شدن و شکنندگی موها به حساب می آیند. طبق نظر متخصصان تغذیه، افرادی که دچار سفیدی مو هستند، باید مصرف سبزیجات و میوه هایی چون سیر، پیاز، موسیر، تره، سیب، گلابی و هلو که دارای منگنز هستند را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
مصرف مواد غذایی حاوی مس و منگنز در جلوگیری از سفیدی مو بسیار موثر است. یافته های موجود نشان می دهد در میان داروهای گیاهی، جوشانده سبوس گندم، مصرف سنبل الطیب، خوردن روزانه یک قاشق مرباخوری از مخلوط پودر سبوس برنج و شکر یا نبات ساییده شده و قرار دادن نان جو در دستور رژیم غذایی نیز در حفظ رنگ مو و کاهش موهای سفید مؤثر است.
مس نیز از جمله عناصری است که می تواند بر پوست و مو تاثیر بگذارد و حتی از سفید شدن مو هم جلوگیری کند. خوراکی هایی همچون نخودفرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو، سویا و سیب زمینی از جمله غذاهایی هستند که مقدار قابل توجهی مس را در خود جا داده اند.
فقط پیری، مو را سفید نمی کند. کمبود ویتامین B12، بیماری تیرویید، سیگار کشیدن (واقعیت آن است که سرعت سفید شدن مو در سیگاری ها چهار برابر افراد غیرسیگاری است)، کم خونی، رژیم های سخت و طولانی مدت، عوامل ارثی، بیماری ها و افزایش گلبول های سفید خون نیز باعث سفیدی زودهنگام و بیش از حد موها می شود.
منبع:نشریه کوچه ما، شماره 14.
/ج