ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله مصباح: شاید برخی مسئولان آرزو داشته باشند، ایران مانند یکی از ایالت‌های آمریکا شود

انتخاب نوشت: مصباح یزدی گفت: اختلاف‌کردن با یکدیگر و حزب‌بازی نمی تواند کار را پیش ببرد. راهی که برخی از ما می‌رویم با راهی که امام (ره) با انقلاب اسلامی برای ما مشخص کرد، زاویه دارد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در دیدار با جمعی از روحانیون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان این مسئله که وقتی رهبری حکیم انقلاب بر مسأله ای تأکید می کنند، نشانه اهمیت آن است؛ اظهار داشت: یکی از مسائلی که ایشان درمیان نخبگان حوزه و دانشگاه بر آن تأکید کرده اند، مسأله انقلابی بودن و حفظ صبغه انقلابی نهادهاست، که بعضی در این زمینه اظهار نظرهایی کردند، و برخی برداشت های اشتباه هم شد که رهبری معظم به اشتباه‌بودن چنین برداشت هایی تصریح کردند.

آیت الله مصباح با اشاره به این که «اسلام» و «خداوند» کلماتی هستند که بیشترین کاربرد را در سخنان امام (ره) داشته اند، ادامه داد: وقتی امام (ره) می‌خواست مردم را به حرکت در آورده، علیه طاغوت بشوراند، می‌گفت: اسلام در خطر است! این در حالی بود که در خطر بودن اسلام برای مارکسیست‌های مبارز، یک آرزو بود. امام فهمید انرژی‌های نهفته در جامعه با عامل دین تحریک می شود، و البته همین عامل است که ارزش زندان رفتن، شکنجه شدن و جان دادن در راه آن وجود دارد.

وی به اهمیت شناخت معیار اشاره کرد و افزود: باید بدانیم معیار قضاوت درباره پیشرفت به سوی اهداف انقلاب و خطرهایی که آن را تهدید می‌کند چیست تا بفهمیم پدیده هایی که اتفاق می افتد برای انقلاب مفید است یا خیر؛ تا چه اندازه باید حرکتی که گروهی دنبال می کنند را تأیید کنیم؛ و چگونه حرکت هایی که ناآگاهانه، و یا خدای نکرده عامدانه، بر علیه انقلاب انجام می‌شود را بشناسیم؟ به عنوان نمونه، در کشور هنوز هستند افرادی با تفکراتی شبیه جبهه ملی، قائل به ناسیونالیسم و ایرانی‌گری‌اند. تا چه حد نظرات و تفکرات این افراد در راستای انقلاب است؟ آیا آب و خاک و نیاکان بود که سبب اهمیت‌یافتن و پیدایش انقلاب شد، یا چیز دیگری موجب شد شهدا حاضر شوند جانشان را برای آن فدا کنند؟

آیت الله مصباح با اشاره به نعمت عظیم رهبری افزود: یک نمونه از نقاط برجسته و روشن انقلاب آن است که در تاریخ 2500 ساله ایران، هیچ‌گاه کسی در رأس حکومت قرار نگرفته بود که حاضر باشد تمام عمر و دارایی و فرزندانش را فدای ارزش های متعالی کند و به چیری جز آن توجهی نداشته باشد؛ هرچند اگر بخواهم در این زمینه بیش از این سخنی بگویم، ممکن است متهم به افراط در توصیف و مبالغه گویی شوم، و لذا از آن می گذرم.

وی با اشاره به این که با وجود نعمت های فراوانی که در سایه انقلاب شامل حال ما شده، کمبودها نیز فراوان، و متأسفانه رو به افزایش است، ادامه داد: نباید برکمبودها چشم ببندیم، و حداقل باید وظیفه خود را در زمینه‌ی کمبودهایی که به ما مربوط می‌شود را بدانیم و اقدام کنیم؛ و از آنجا که یک نفر یا یک گروه نمی‌تواند همه چیز را اصلاح کند، باید برنامه‌ای جامع در این زمینه تدوین شود، تا بر اساس طرحی حساب‌شده، نیروهایی تربیت شوند تا به مرور این اصلاح را به انجام برساند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان این که هر جا اصلاح‌گری مناسبی صورت گرفته، از جایی محدود شروع شده و به تدریج تکثیر شده است، ادامه داد: امام (ره)، اصلاح را از شاگردان خودش شروع کرد؛ چون می دانست که تنها و بدون رسانه نمی تواند حرفش را به 15 میلیون مردم ایران در آن زمان برساند؛ لذا از نخبگانی استفاده کرد که نقش امام (ره) را در سطح نازل تری ایفا کنند، و البته امام (ره) هم این درس را از ائمه (ع) فراگرفته بود.

آیت الله مصباح با بیان روش تربیتی ممتاز اسلام و توجه به تأمین نیازهای مادی بشر در کنار نیازهای اصیل الهی، ادامه داد: از آنجا که انسان گرسنه یا مریضی که پول دارو ندارد، آمادگی ذهنی برای شناخت معارف دین پیدا نمی‌کند، باید ضروریات وی تأمین شود؛ و روش تعلیم و تربیت در اسلام چنان این ابعاد را در هم تنیده و با هم در نظر گرفته است که گویا انفکاک ناپذیرند؛ لذا وقتی می خواهد بگوید خدا را پرستش کنید، می‌فرماید: خدایی را پرستش کنید که به شما روزی داد و از خوف و ناامنی نجات داد؛ یعنی حتی مادیات را انگیزه‌ای برای پرستش خدا قرار می‌دهد؛ یا وقتی واجبات شرعی را بیان می کند، بلافاصله بعد از نماز، زکات را ذکر می کند؛ یا هنگامی که آسیب های اجتماعی را می شمارد، از عدم اکرام یتیم و عدم اطعام مسکین و حب بیش از حد مال می‌گوید و برای آن‌ها عذاب قائل می‌شود.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، گفت: متأسفانه ما برای درمان دردها و رسیدن به اهدافمان به سراغ قرآن نمی‌رویم، بلکه سراغ غرب می‌رویم و آنها را الگو قرارداده، تلاش می‌کنیم ببینیم آن‌ها چه برایمان آورده اند. بعضی آمریکا را به عنوان پیشرفته ترین کشور در زمینه اقتصاد الگو قرار می دهند، و وقتی گفته می‌شود تنها درصد کمی از مردم آمریکا سرمایه دار شده اند و دیگران روز به روز فقیرتر می شوند، آن را توجیه کرده و می گویند: چنین چیزهایی لازمه پیشرفت است و باید پذیرفت! یا اگر چنین نمی کردند، نمی توانستند به این ترتیب کرات آسمانی را تسخیر کنند! گویا این عده پیشرفت را فقط در ساخت قمر مصنوعی می دانند که سرمایه آن هم باید از جیب مردم دزدیده شود، و راهی جز این برای پیشرفت وجود ندارد!

آیت الله مصباح یزدی افزود: شاید در بین مسئولان کسانی باشند که آرزو داشته باشند، کشورشان مانند یکی از ایالت های امریکا شود، یا حداقل مانند اسرائیل مورد حمایت آمریکا قرار بگیرد؛ چرا که سمبل پیشرفت را آمریکا می دانند،‌ و به آن تقرب می‌جویند. از نظر آن‌ها اسلام همان نماز و روزه است، و مسئولان نیز نباید دغدغه آخرت مردم را داشته باشند؛ بلکه تنها باید به فکر توسعه باشند، آن هم به سبک و روشی که آمریکا می‌گوید.

وی با اشاره به فاصله‌گرفتن مسئولان از اندیشه‌ها و انگیزه‌های رزمندگان دفاع مقدس، این سؤال را مطرح کرد: آیا افکار دست اندارکاران و مسئولان، همانند تفکر جوانانی است که در اوایل انقلاب در جبهه‌ها پرپر شدند؛ همان‌هایی که حاضر بودند جانشان را فدای یک لحظه عمر امام کنند؟ آیا موضع گیری مسئولان نسبت به رهبری جامعه، مانند موضع آن‌ها نسبت به رهبری است؟! اگر مسئولی در نظام اسلامی از راه های مختلف، میلیون‌ها تومان حقوق دریافت کرده، آن را نشانه پیشرفت و مایه افتخار بداند، و در کنار او، مرد یا زنی به خاطر نداشتن پول دارو جان دهد، این با انقلاب اسلامی سازگاری ندارد، و همین‌ها موجب فاصله‌گرفتن مردم از انقلاب و عدم همراهی ایشان با مسئولان می‌شود، تا عطای انقلاب را به لقایش ببخشند.

29219

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان