ماهان شبکه ایرانیان

کودکان شهر در انتظار حمایت مجلس

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس چند روز پیش وعده داد که تا یک‌ماه آینده لایحه حمایت از حقوق کودکان در مجلس به تصویب برسدبه گزارش به نقل از همشهری آنلاین،لایحه‌ای که ۱۲سال پیش به مجلس ارائه شد و بعد از چند رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان، اتفاق دیگری برایش نیفتاد

کودکان شهر در انتظار حمایت مجلس

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس چند روز پیش وعده داد که تا یک‌ماه آینده لایحه حمایت از حقوق کودکان در مجلس به تصویب برسد

به گزارش به نقل از همشهری آنلاین،لایحه‌ای که 12سال پیش به مجلس ارائه شد و بعد از چند رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان، اتفاق دیگری برایش نیفتاد.

در هفته‌های اخیر و با انتشار اخباری درخصوص کودک‌آزاری در شهرهای مختلف، این موضوع دوباره زنده و به خواسته فعالان اجتماعی تبدیل شد تا به‌عنوان قانونی بالادستی تصویب شود و مورد توجه قرار گیرد. تهران نیز در سال 89با پذیرش کنوانسیون حقوق کودک به جمع شهرهای دوستدار کودک پیوست؛ شهری که براساس تعریف خواسته‌های کودکان با مشارکت خود آنها در اولویت قرار می‌گیرد و حقوق کودکان در سیاست‌ها، ‌قوانین و برنامه‌ها منعکس می‌شود. یکی از بخش‌های این طرح که یونیسف نیز شاخص‌هایی را برای آن تعریف کرده، محافظت کودکان از خشونت و سوءاستفاده است. فعالان اجتماعی امیدوارند با پیگیری و تصویب این طرح، شهرها جای امن‌تری برای کودکان شوند.

غفلت نمایندگان ملت

طبق تعریف شهر دوستدار کودک، شهر باید در حوزه‌های گوناگون محیطی، تفریحی، ترافیکی، فرهنگی و... نیازهای کودکان را برآورده کند. احداث مبلمان شهری ویژه کودکان، ‌راه‌اندازی پارک‌های دوستدار کودک‌، راه‌اندازی اتاق‌های مادر و کودک در مترو و مراکز عمومی پرتردد، اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری ویژه کودکان و... باید انجام شود تا آسیب‌پذیرترین ساکنان کلانشهر تهران، در محیطی امن، ایمن، آرام و با کمترین دغدغه‌ای که ذهن والدینشان را مشغول کند، بتوانند زندگی کنند. اما همه تهران فضای کالبدی و فیزیک شهری نیست و تأمین امنیت، ‌یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در کنار آسایش شهری، به دوستدار کودک شدن شهر کمک می‌کند. فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران معتقد است اقدامات خوبی در حوزه شهر دوستدار کودک انجام شده و باید در دوره بعدی شهرداری و شورای شهر نیز به‌صورت جدی‌تر پیگیری شود اما تهران از منظر امنیت و آسیب‌های اجتماعی، با معیارهای شهر دوستدارکودک فاصله بسیاری دارد. تأمین بسیاری از تعاریف شهر دوستدار کودک به‌عهده شهرداری است اما در حوزه امنیت، نیازمند اقدامات بالادستی و قوانین محکم‌تری است که یکی از آنها لایحه حمایت از حقوق کودکان است و تاکنون نمایندگان مجلس اقدام جدی در مورد آن انجام نداده‌اند. در ماه‌های اخیر و با وقوع حوادث مکرری که در کشور با موضوع کودک آزاری رخ داده، بسیاری از فعالان اجتماعی و متولیان حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی بارها تأکید کردند که مجلس باید بسیار جدی‌تر از قبل به موضوع حقوق کودکان پرداخته و لایحه حمایت از حقوق کودکان را که خاکی 12ساله روی آن نشسته دوباره زنده کرده و مورد بررسی و تصویب قرار دهد. طیبه سیاوشی، نماینده مجلس چندی پیش اعلام کرد که این لایحه سال 90در کمیسیون لوایح دولت به تصویب رسیده و تقدیم مجلس شده اما مسیر تصویب، ‌به‌دلیل مشکلات بوروکراتیک کند است و دیگر اینکه نمایندگان به‌دلیل کارهای فراوان از بررسی این لایحه غفلت کرده‌اند.

وعده تصویب لایحه تا‌ ماه آینده

یکی از گروه‌های کودکانی که نیازمند مداخله جدی برای حمایت هستند، کودکان و نوزادانی‌اند که توسط معتادان و متکدیان مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. نخستین سازمان و ارگانی که به‌دلیل نوع فعالیتش با این کودکان روبه‌رو می‌شود، شهرداری است اما قانون به شهرداری اجازه ورود به حوزه کودکان را نداده است. دانشور در گفت‌وگو با همشهری معتقد است که یکی از بخش‌هایی که فعالان اجتماعی تلاش دارند در لایحه حمایت از حقوق کودک مورد توجه قرار گیرد همین مسئله است که مددکاران شهرداری به‌عنوان ضابطان قضایی بتوانند این کودکان را از شهر جمع‌آوری کرده و تحویل مراکز مربوط دهند. با انتقادهای گسترده فعالان اجتماعی در روزهای اخیر و بعد از گسترش اخبار مکرر کودک‌آزاری، هفته گذشته محمد کاظمی، نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی وعده داد که لایحه حمایت از حقوق کودک تا ‌ماه آینده در مجلس به تصویب برسد. هر چند که تصویب قانون، امکان خوبی در اختیار متولیان این حوزه در مواجهه با این مسائل و نجات برخی کودکان از بهره‌کشی و آزارهای مختلف قرار می‌دهد اما، قانون تنها یک بازوی کاهش رفتارهای نابهنجار اجتماعی است و موضع چند‌‌وجهی مانند کودک نیازمند آموزش و ارتقای دانش و اطلاعات خانواده‌ها به کمک نهادهایی چون شهرداری، آموزش و پرورش، بهزیستی و حتی قوه قضاییه است و شاید به همین دلیل است که توجه به موضوع کودک، محتاج ابزاری قدرتمند مانند حوزه ریاست‌جمهوری است تا تعدد نهادهای درگیر با این مسئله را بتواند به خوبی مدیریت کرده و درست هدایت کند.

زنان مجلس از کودکان غفلت کرده‌اند

فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر معتقد است با حضور بیشتر زنان در مجلس انتظار می‌رود موضوعات کودکان و زنان مورد توجه بیشتری قرار بگیرد اما تاکنون این اتفاق نیفتاده و به‌ویژه غفلت زیادی از مسائل کودکان شده است. صاحب‌نظران حوزه اجتماعی معتقدند با حرکت آسیب‌های اجتماعی به سمت زنان و زنانه شدن اعتیاد، تعداد کودکان آسیب‌دیده افزایش خواهد یافت و اکنون این اتفاق افتاده است. به عقیده این عضو شورای شهر، زنان بیشتر از آنکه به فکر تصدی پست‌های وزارت در دولت باشند در همین جایگاه عضویت شورای شهر و نمایندگی مجلس، اگر کارنامه قابل قبولی در مورد کودکان ارائه دهند، به‌طور حتم برای تصدی پست‌های بالاتر هم حمایت خواهند شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان