ماهان شبکه ایرانیان

میوه‌های خشک را با احتیاط بخورید!

میوه‌های خشک، خشکبارهایی هستند که با توجه به آب کم، مقدار انرژی بیشتری دارند و قسمتی از مواد مغذی‌شان مانند ویتامین C تحت تاثیر حرارت و نور از بین رفته است ولی از نظر برخی ترکیبات از مواد معدنی گرفته تا بتاکاروتن (به خصوص در میوه‌های خشکی که به رنگ زرد یا نارنجی هستند)، بسیار غنی هستند

میوه‌های خشک را با احتیاط بخورید!
میوه‌های خشک، خشکبارهایی هستند که با توجه به آب کم، مقدار انرژی بیشتری دارند و قسمتی از مواد مغذی‌شان مانند ویتامین C تحت تاثیر حرارت و نور از بین رفته است ولی از نظر برخی ترکیبات از مواد معدنی گرفته تا بتاکاروتن (به خصوص در میوه‌های خشکی که به رنگ زرد یا نارنجی هستند)، بسیار غنی هستند.
جالب است بدانید که در اروپا و آمریکا، میوه‌های خشک را با غلات مختلف مخلوط می‌کنند و دانه‌ها و مغزهای متنوعی را هم به آنها می‌افزایند و به عنوان یک صبحانه بسیارمغذی مصرف می‌کنند.
این نکته را باید یادآور شوم که در صورتی می‌توان از میوه‌های خشک استفاده کرد که میوه‌های تازه در دسترس نباشند. همچنین استفاده از میوه‌های خشک در تهیه غذای کودکانی که با میل و رغبت میوه نمی‌خورند نیز توصیه می‌شود؛ به این ترتیب که این میوه‌ها را می‌توان در شیربرنج، فرنی یا انواع دسرهایی که بچه‌ها دوست دارند، بریزید.
همان‌طور که می‌دانید بعضی از میوه‌ها به‌صورت طبیعی و برخی از آنها با دستگاه خشک می‌شوند. میوه‌هایی که به طور طبیعی خشک می‌شوند، باید در محیط مناسبی دور از دسترس حشرات قرار بگیرند و چون به آنها آفتاب می‌تابد، قسمت زیادی از مواد مغذی موجود که در مقابل حرارت و نور حساس هستند، از بین می‌رود. البته این مشکلات در روش‌هایی که با دستگاه عمل خشک کردن به انجام می‌رسد، به شرط آنکه به طور اصولی از آنها استفاده شود، وجود ندارد. از آنجا که میوه‌ها در دستگاه خیلی سریع و در خلأ خشک می‌شوند، خواص تغذیه‌ای خود را از دست نمی‌دهند و آلودگی‌های محیط اطراف را هم به خود نمی‌گیرند و به عنوان یک میان‌وعده مناسب می‌توانند مصرف شوند.

میوه‌های خشک را با احتیاط بخورید!

البته خوردن بی‌رویه میوه‌های خشک در افراد چاق عادت مناسبی نیست زیرا میوه‌های خشک در وزن معادل با میوه‌های تازه، انرژی بسیار بالاتری دارند و مصرف زیادشان می‌تواند سبب افزایش وزن بیشتر افراد شود. ما حتی در افراد چاق مصرف زیاد میوه‌های غیرخشک و تازه را هم محدود می‌کنیم زیرا هر 100 گرم میوه تازه 60 کیلوکالری انرژی داشته و می‌تواند زمینه ساز چاقی شود.
افراد دیابتی هم با توجه به جیره قندی که دارند، می‌توانند میوه‌ها را در قالب 1 یا 2 واحد چه به‌صورت تازه و چه خشک مصرف کنند. ولی میوه‌هایی مانند خرما و کشمش که حاوی ساکاروز زیادی هستند باید با احتیاط خورده ‌شوند. آنچه اهمیت دارد آن است که این افراد باید به واحد میوه دریافتی‌شان دقت کنند تا مشکلی برایشان ایجاد نشود.

پی‌نوشت‌ها:
 

* متخصص تغذیه و رژیم درمانی

منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان