ایتالیاییها چگونه اسپاگتی میپزند؟
وقتی صحبت از اسپاگتی میشود، همه یاد آشپزهای ایتالیایی میافتند. میدانید آشپزهای ایتالیایی هنگام طبخ اسپاگتی به چه نکاتی توجه میکنند؟ اولین نکته، آن است که آنها بیش از سس به طعم خود ماکارونی توجه دارند و معتقدند که موقع خوردن این غذا باید مزه رشتهها را کاملا زیر دندان احساس کرد. نکته دیگر، میزان ریحانی است که در اغلب غذاهای ایتالیایی، از جمله اسپاگتی، به کار میرود. آنها بر این باورند که برای حفظ عطر ریحان، باید آن را با انگشتان دست خودشان خرد کنند، نه با چاقو. در ضمن، چاشنی این غذا هم پنیر پارمزان است؛ به طوری که در ایتالیا خوردن ماکارونی با این پنیر، اصلی است فراموشنشدنی.
مواد لازم (برای 4 نفر)
|
اسپاگتی پخته
|
4 لیوان
|
640 کیلوکالری
|
پیاز خرد شده
|
یک لیوان
|
25 کیلوکالری
|
سیر خرد شده
|
3 حبه
|
10 کیلوکالری
|
گوجه فرنگی خردشده
|
3 لیوان
|
75 کیلوکالری
|
ریحان خرد شده
|
یک لیوان
|
25 کیلوکالری
|
پنیر پارمزان
|
100 گرم
|
100 کیلوکالری
|
روغن کانولا
|
2 قاشقغذاخوری
|
180 کیلوکالری
|
نمک و فلفل
|
به میزان دلخواه
|
صفر
|
طرز تهیه
ابتدا پیاز را در روغن تفت بدهید. قبل از طلاییشدن، سیرها را نیز بیفزایید و در ادامه، گوجهفرنگیها را هم اضافه کنید. در قابلمهای دیگر، اسپاگتیها را بدون خرد کردن، در آب در حال جوش بریزید و بگذارید نرم شوند. در ظرفی که مشغول تهیه سس هستید ادویهها را نیز اضافه و در مرحله پایانی، برگهای تازه ریحان را با انگشت خرد کنید؛ البته نه به قطعات ریز و منظم. پس از آبکش کردن اسپاگتیها تمام رشتهها را با مایه سس مخلوط کرده و کمی حرارت بدهید و بلافاصله سرو کنید. هنگام خوردن نیز روی تمام محتویات، پنیر پارمزان بپاشید.
این غذا تقریبا دارای 1055 کیلوکالری انرژی است و در صورتی که آن را به 4 قسمت تقسیم کنید، 260 کیلوکالری انرژی خواهد داشت. همراه شدن این غذا با کمی سس و ظرفی پر از ماست یا سالاد، میزان کالری دریافتی را به 400 کیلوکالری میرساند.
درباره اسپاگتی
اسپاگتی همان ماکارونی رشتهای است که قطر نازکی دارد و بدون شکستن برای آبکش کردن مهیا میشود. اما از نظر میزان قند با دیگر انواع ماکارونیها تفاوتی ندارد. بنابراین چه بهتر که آن را در اندازههایی مشخص میل کنید. این ماده غذایی در خانواده نان و غلات جای گرفته و هر نصف لیوان پخته آن، معادل یک واحد غلات بوده و 80 کیلوکالری انرژی دارد.
جالب است بدانید که اندیسگلایسمی (شاخص قند) این غذا بالاست اما دم گذاشتن آن، این شاخص را بیشتر خواهد کرد. بنابراین بهتر است آن را بعد از آبکش کردن میل کنید. در ضمن، اضافه کردن انواع سبزیها به این غذا باعث کاهش اندیس گلایسمیاش میشود و کسانی که چاقند یا دیابت دارند بهتر است به همین دلیل، اسپاگتیشان را با انواع سبزیها سرو کرده و میل کنند.
خواص گوجه فرنگی
این سبزی از پرمصرفترین سبزیها در ایتالیاست؛ به خصوص برای رنگ دادن به غذا. البته نباید ارزش تغذیهای آن را نادیده گرفت، به خصوص که خاصیت آنتیاکسیدانی فراوانی داشته و طی پخت، این خاصیت چند برابر نیز میشود. از مهمترین فواید مصرف این سبزی میتوان به جلوگیری از بروز حملات قلبی اشاره کرد؛ به این ترتیب که موجب غیرفعال شدن LDL (چربی بد) شده و از اکسیدشدن آن جلوگیری میکند و به این ترتیب گرفتگی عروق را به حداقل میرسد. نکته دیگر درباره این سبزی آن است که مطالعات نشان دادهاند عادت به خوردن این سبزی (حداقل 7 عدد در هفته)60 درصد ریسک ابتلا به سرطانهایی مانند دهان، معده، کولون و رکتوم را کاهش میدهد بنابراین کسانی که سابقه این بیماریها در خانوادهشان وجود دارد، بهتر است عادت به خوردن گوجهفرنگی را جدی بگیرند.
خواص سیر
یکی از مهمترین سبزیهایی که برای کاهش چربی خون توصیه میشود، سیر است؛ سبزیای که آلیسین موجود در آن کاهنده کلسترول بد خون بوده و به این ترتیب مصرف منظماش از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکند. یادتان باشد که هر واحد از این سبزی حدود 10 گرم وزن دارد و تقریبا معادل یک حبه آن است. خوردن سیر به میزان 10 حبه در هفته، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان قابل ملاحظهای کاهش میدهد.
در ضمن، فراموش نکنید که ترکیبات سولفوری موجود در این سبزی به آن خاصیت ضدعفونیکنندگی دادهاند بنابراین اگر زیاد دچار عفونت میشوید همیشه جایی را برای سیر در برنامه غذاییتان بگذارید. به علاوه، ممکن است که این سبزی با داروهای دیابتی تداخل ایجاد کند بنابراین اگر به این بیماری مبتلا هستید و داروهای ضدقند را مدام مصرف میکنید بهتر است در خوردن سیر کمی دقت کنید و این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.
خواص ریحان
ریحان، گیاهی یکساله، معطر و از خانواده نعناع است. بنابراین یک ضدنفخ، ضددرد و ضداسپاسم موثر محسوب میشود و خوردنش در صورت ابتلا به مشکلات گوارشی، میتواند کمککننده باشد. خاصیت دیگر این سبزی آنتیاکسیدان بودن آن است پس یک ضدسرطان محسوب میشود. همانطور که میدانید این سبزی به دو رنگ سبز و بنفش موجود است اما گستردگی نوع سبز آن بسیار بیشتر از نوع بنفشاش است ولی هر دوی آنها شیرافزا، آرامبخش، خوابآور و ضدبیماری آلزایمر هستند. البته در مصرف ریحان باید در بعضی موارد احتیاط کرد. به عنوان نمونه، خانمها در دوران بارداری و شیردهی نباید بیش از حد معمول ریحان بخورند زیرا مصرف مقادیر زیاد و طولانیمدت آن ممکن است، خطرناک باشد.
همراه این غذا بخورید
سس قرمز یکی از چاشنیهای همراه اسپاگتی است که توصیه میشود آن را در خانه تهیه و استفاده کنید. نوشیدنی مناسب با این غذا نیز میتواند آبمیوهای تازه مانند یک لیوان آبپرتقال یا یک لیوان آبگریپفروت باشد.
ماندگی و کهنگی
در صورتی که اسپاگتیتان اضافه آمد، آن را در ظرفی که درش محکم بسته میشود، بریزید و در وعده آتی بخورید. در ضمن، سعی کنید آن را هرچه سریعتر به اتمام برسانید تا احتمال فساد آن به حداقل ممکن برسد.
اگر فرزندتان کماشتهاست
بد نیست علاوه بر ماکارونی به این غذا سیبزمینی سرخشده و البته کمی قارچ سوخاری نیز اضافه کنید و میزان پنیر را بالاتر برده و یک عدد تخم مرغ رندهشده نیز به آن بیفزایید. به این ترتیب هم ارزش تغذیهای غذا افزایش مییابد و هم انرژی آن بالا میرود.
اگر اضافه وزن دارید
به مقدار غذایی که در بشقابتان میریزید دقت کنید و حتما آن را با حداقل روغن تهیه کرده و با بیشترین میزان سبزیها میل کنید. فراموش نکنید که همراه شدن این غذا با سبزیهایی مانند قارچ، فلفل دلمهای و کرفس میتواند با رساندن حداقل کالری شما را به طور کامل سیر نگه دارد.
اگر یبوست دارید
اضافه کردن سبزیهای برگسبز به این غذا میزان فیبر دریافتی را بیشتر خواهد کرد. در ضمن بهتر است نوشیدنی همراه این غذا برای شما کمپوت میوههایی مانند آلو یا حتی هلو و گلابی باشد که آن را با حداقل شکر در خانه تهیه کردهاید.
منبع: www.salamat.com
/ع