هل یکی از ادویهجاتی است که استفاده از آن در آشپزی هندی رایج است. ولی، آیا میدانستید هل اهمیت دارویی نیز دارد؟ هل جدا از کاربرد آن برای آشپزی فواید دارویی نیز دارد و برای درمان برخی اختلالات جزئی به کار میرود.
اگر نگاهی به گیاهان مختلفی که انسانها مصرف میکنند و منشأ آنها بیاندازیم، میتوان گفت که هند مرکز آنها به شمار میرود چون، اکثر ادویهجاتی مانند سیر، فلفل، زیره، زنجبیل، دارچین، زردچوبه و غیره که برای آشپزی استفاده میشوند بومی جنوب شرقی آسیا خصوصاً هند هستند. هل یکی دیگر از چنین ادویهجاتی است که بومی هند است. هل به رنگ سبز یا قهوهای تیره یافت میشود. از هل سبز بیشتر استفاده میشود تا هل قهوهای.
فواید دارویی هل
این ادویه چندین فایده دارد. هل به شما کمک میکند از دست مشکلات گوارشی خلاص شوید. هل حتی مانع پیشرفت عفونت دندان میشود. هل برای دستگاه گوارشی مفید است و به رفع ناراحتی معده کمک میکند. مدارکی دال بر استفاده از هل برای درمان نیش مار و عقرب در طب باستانی نیز وجود دارد. در زمانهای باستان از هل در چین، هند و طب کشورهای دیگر استفاده میشده است. گنجاندن این ادویه در رژیم غذایی روزانه یکی از بهترین چیزهایی است که میتوانید برای بدن خود انجام دهید.
چگونه هل مصرف کنیم
نوشیدنیهای داغ
شما میتوانید چند دانه هل را به چای یا قهوه خود اضافه و از طعم عالی آن لذت ببرید. آسانترین روش مصرف هل همین است.
چای هل
هل به همراه ادویهجات دارویی دیگر مانند زنجبیل، دارچین و میخک به افزایش سلامت شما کمک خواهد کرد. چای گیاهی تهیه شده به همراه عسل و لیمو طعم فوقالعادهای دارد. درست کردن چای هل راحت است و به احساس شادابی و پر انرژی بودن در طول روز کمک میکند.
دسرها
از غلاف هل موجود در فروشگاهها میتوان برای درست کردن دسر استفاده کرد. با خرد کردن دانهها پودر ریزی به دست میآید که میتوانید به کیکها، بیسکوئیتها و کلوچههای خود اضافه کنید و اسنکی سالم برای خود داشته باشید.
سس سالاد
افزودن هل به سس میتواند طعم همیشگی آن را تغییر داده و طعم متفاوت و منحصر به فردی به وجود آورد. برای سالا بدون سس میتوانید مقداری پودر هل را به طور مستقیم به سالاد اضافه کنید.
هل خام
بهترین روش مصرف هل برای خلاص شدن از دست مشکلات دندان و پیشگیری از تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان جویدن هل خام است. بعد از هر وعده غذایی مقداری هل بجوید. هل حتی به عنوان خوشبوکننده عمل میکند و بوی بد دهان را از بین میبرد. هل میتواند جایگزین سالمی برای جویدن آدامس باشد. از هل میتوان در اکثر دستورالعملهای پخت غذا به جای دارچین استفاده کرد. این بدین معنا نیست که هل جایگزینی برای دارچین است ولی، میتوانید تقریباً در همه غذاهایی که از شما خواسته میشود از دارچین استفاده کنید به جای آن از پودر هل استفاده کنید.
هل مطمئناً فواید زیادی برای سلامتی دارد و روشهای زیادی برای استفاده از آن برای اهداف دارویی وجود دارد. چیزی که درباره روشهای خانگی باید به یاد داشته باشید این است که آنها یک بار مصرف نیستند! باید استفاده از آنها را به یک عادت خوب تبدیل کنید.