تحریریه زندگی آنلاین- گروه آشپزی
اگر به نظرتان میرسد که چایهای گیاهی، بیمزه و بیطعم هستند، میتوانید از برخی ترکیبات طبیعی استفاده کنید تا به آنها طعم و مزه بهتری بدهید. گیاهان، ادویهها و برخی ترکیبات خشک دیگر برای طعمدارتر شدن چایها و داروهای جوشانده استفاده میشوند.
جوز هندی (Nutmeg)
میتوانید مقداری جوز هندی رنده کرده را روی یک فنجان چای بپاشید تا علاوه بر خواص، به چای خود طعم بهتری ببخشید. جوز هندی را به صورت کامل خریداری کنید و بعد آنها را به هر اندازه که دوست دارید، رنده کنید. طعم دانههای جوز خیلی سریع تبخیر میشود. بنابراین بهتر است که پودر جوز را روی چای گیاهی خود نریزید و میوه آن را رنده کنید و بلافاصله استفاده نمائید.
بادیان ستارهای (star anise)
برای شیرین شدن و معطر شدن چای گیاهی، از بادیان خرد شده استفاده کنید. این گیاه باعث ملایم شدن تنفس نیز میشود و عطر منحصر به فردی به چای گیاهی شما میدهد. از بادیان ستارهای برای معطر کردن چای شیرین بیان و چای سیب استفاده میشود. از گذشتههای دور تاکنون از جوشانده این گیاه برای درمان دندان درد استفاده میشده.
عصاره لیموترش (Lime)
عصاره لیموترش، طعم زندگی، طراوت و پاکی را به چای میدهد. چند قطره آب لیموترش را به چای گیاهی خود اضافه کنید تا متوجه آن شوید.
پوست لیمو را پس از شستن رنده کنید و از آن در انواع چای یا غذا استفاده کنید و پوست رنده کرده لیموترش را میتوانید خشک کنید یا اینکه برگهای لیمو را بکوبید و با پوست رنده کرده و خشک آن ترکیب کنید و مورد استفاده قرار دهید. از لیمو در مقدار کم استفاده کنید زیرا طعم آن به طعم آن چیزی که به عنوان چای استفاده میکنید، غلبه میکند و یا آنکه به آن طعم گس و تندی میدهد.
دارچین (Cinamon)
اگر چای گیاهی شما بسیار بیعطر است، میتوانید مقداری چوب دارچین در آن بریزید تا عطر خوبی پیدا کند. علاوه بر آن میتوانید چوب دارچین را بکوبید و از پودر آن استفاده کنید. پودر دارچین را در قوری حاوی آب جوش بریزید و بگذارید تا دم بکشد. سپس سایر ترکیبات را به آن اضافه کنید. کارشناسان استفاده از پودر دارچین را توصیه نمیکنند چرا که طعم آن به اندازه چوب دارچین موثر نیست و چای شما را کدر میکند.
میخک (Cloves)
مقدار کمی میخک در چای یا دمکرده گیاهی خود بریزید تا عطر آن را بهتر کنید و حس گرمای بیشتری به آن بدهید. همیشه سعی کنید میخک را به صورت کامل خریداری کنید. سپس آن را در هاون بکوبید و بعد مورد استفاده قرار دهید.
میتوانید چای گیاهی را صاف کنید و مصرف کنید یا اینکه آن را به همراه همان تکههای ریز میخک شناور در آن بنوشید – مراقب باشید میخکها را نبلعید - اما در مصرف میخک در جوشانده خود زیادهروی نکنید. چرا که سایر طعمهای جوشانده یا چای شما محو میشود.
چگونه ترکیبات خودتان را بسازید
انجام برخی آزمایشها روی چای خالی از لطف نیست و بسیار هم سرگرم کننده است. شما میتوانید چای و نوشیدنیهای انرژیزا و گیاهیتان را خودتان درست کنید و حتما نباید طبق دستورالعمل اینکار را انجام دهید. اینکار هم هیجان زیادی دارد و هم میتوانید طعمها و مزههای بهتر و جدیدتری را کشف کنید.
در این رابطه هیچ قانون و باید و نبایدی وجود ندارد و اصلاً نیازی نیست که یک متخصص یا فرد زبده باشید تا بتوانید این ترکیبات را انجام دهید. به هر حال شما در ذهن خود برخی تخیلات و ایدهها را دارید یا اینکه کسانی به شما پیشنهاداتی دادهاند و شما علاقهمند به امتحان آنها شدهاید، به همین ترتیب میتوانید برخی ترکیبات یا مواد را با هم بیامیزید، مثلا از مواد تازه استفاده کنید...
برای خواندن بخش دوم- یک فنجان چای خوشطعم- اینجا کلیک کنید.