غذاهای گرم، غذاهای سرد

گرمی و سردی غذا: واژه های «گرمی» و «سردی» از جمله مفاهیم شایع در بین تمام مردمان جهان و سازمان های مختلف اجتماعی هستند؛ غذاها براساس اثراتی که بر بدن می گذارند به دو گروه سرد و گرم تقسیم می شوند

غذاهای گرم، غذاهای سرد

گرمی و سردی غذا:
واژه های «گرمی» و «سردی» از جمله مفاهیم شایع در بین تمام مردمان جهان و سازمان های مختلف اجتماعی هستند؛ غذاها براساس اثراتی که بر بدن می گذارند به دو گروه سرد و گرم تقسیم می شوند.
غذاهای گرم باعث بهبود جریان خون، نگهداری گرمای بدن و افزایش قوای جنسی می شوند. از نشانه های گرمایی بیش از حد می توان به جوش، تب، یبوست، بوی شدید ادرار، بالا رفتن فشار خون و برافروختگی چهره اشاره نمود.
در مقابل، غذاهای سرد باعث تعدیل این علائم می شوند. غذاهای سرد برای افراد جوان که بدن آنها به طور نسبی گرم می باشد، مناسب هستند ولی مصرف بیش از حد آنها می تواند سبب ضعف، بی حالی و در افراد مسن باعث آرتریت، روماتیسم و رگ های دردناک شود.
به طور کلی فرآورده های حیوانی، غذاهای چرب و پرادویه به عنوان غذاهای گرم و اغلب میوه و سبزیجات به عنوان غذاهای سرد شناخته می شوند. بنابراین غذاهای گرم دارای مقادیر بالاتر انرژی، پروتئین وچربی نسبت به غذاهای سرد هستند که نیروی لازم جهت فعالیت های فیزیکی را فراهم می کنند و درمقابل، غذاهای سرد دارای محتوای بالاتر آب و انرژی پایین تری بوده و باعث تعدیل غذاهای گرم و فراهم کردن ویتامین و املاح ضروری می شوند.
اصولات خوراکی هایی مانند گردو، نارگیل، کاکائو، خرما، کنجد، گوشت شتر و گوشت کبوتر در گروه غذاهای گرم و خوراکی هایی مانند هلو، هندوانه، توت فرنگی، جو ، برنج و گوشت گاو به نام غذاهای سرد شناخته می شوند و برخی غذاها مانند شیر، ماست گوسفندی، نان گندم، گوشت بره و.... درگروه غذاهای معتدل (نه گرم و نه سرد) دسته بندی می شوند که حالت و اثر متابولیسمی خاصی را چه در افراد گرم مزاج و چه در افراد سرد مزاج ایجاد نمی کنند و به عبارتی سازگار با هر دو گروه می باشند.
منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر