آش هویج و جو یکی از غذاهای اهالی استان همدان است که در وعده افطار سر سفره قرار میدهند.
مواد لازم برای 4 نفر:
نخود: نصف پیمانه
بلغور: 2 پیمانه
پیاز داغ :3 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ رده: 200 گرم
فلفل، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
کشک به میزان لازم
هویج خرد شده 2 عدد
طرز تهیه:
* نخودها را از دو روز قبل خیس کرده و سپس آن را جداگانه میپزید.
* سپس بلغور و هویج خردشده را نیز جدا پخته و به نخود پخته شده اضافه میکنید و مواد تهیه شده را با دمای ملایم جوشانده و بطور مرتب هم میزنید تا لعاب بیندازد.
* مقداری پیاز داغ را با گوشت تفت داده و پس از اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه، آن را به آش اضافه کنید.
در این آش بهتر است کشک قبل از بردن غذا سر سفره به آن اضافه شود.