ماهان شبکه ایرانیان

بیناب خوروشی

یک خورشت خوشمزه و قدیمی از دیار آذربایجان، متاسفانه این خورشت دیگه الان خیلی کم پخته مبشه، یعنی نه تنها این خورش بلکه خیلی از غذاها و خورشهای دیگه هم از رده خارج شدن و فقط مونده چند تا غذای تکراری

یک خورشت خوشمزه و قدیمی از دیار آذربایجان، متاسفانه این خورشت دیگه الان خیلی کم پخته مبشه، یعنی نه تنها این خورش بلکه خیلی از غذاها و خورشهای دیگه هم از رده خارج شدن و فقط مونده چند تا غذای تکراری.
این خورش از خورشتهای اصیل و قدیمی شهر بناب که بیشتر هم در مراسمات و مهمانی پخته میشه، البته به گفته عزیزان داخل این خورش از آلو هم استفاده میشه. همون شهر بنابی که بخاطر کبابش معروفه.

مواد لازم:

هویج نیم کیلو

لوبیا سفید یا لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه

گوشت گوساله 300 گرم( در تبریز استفاده از گوشت گوسفندی برای خورش رایج نیست و منم اصلا طعمش رو تو خورش دوست ندارم ما معمولا برای خورش از ماهیچه یا ران گوساله استفاده میکنیم.)

آبلیمو، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه و روغن و رب (برای این مواد مقدار ذکر نکردم چون بنظرم مقدار دقیق رو نمیشه گفت و بستگی به ذائقه افراد داره)

طرز تهیه:

اصالتا تو این خورشت از لوبیای سفید استفاده میشه ولی من خودم با لوبیا چشم بلبلی هم خیلی دوست دارم، مزیتی هم که لوبیا چشم بلبلی داره اینه که خیلی زود پخته میشه و زمان زیادی ازتون نمی گیره ولی اگه بخواید از لوبیا سفید استفاده کنید از شب قبل بهتره خیس کنید.

بیناب خوروشی

لوبیا رو بگذارید بپزه( البته باید نیم پز بشه چون یک مرحله پخت دیگه هم داریم درست مثل قورمه سبزی)

گوشت رو با یکدونه پیاز بپزید و بعد به همراه آب گوشت داخل لوبیا بریزید.

بیناب خوروشی

رب

بیناب خوروشی

آبغوره
بیناب خوروشی

و آبلیمو و نمک و ادویه رو اضافه کنید و بگذارید جا بیفته.

بیناب خوروشی

هویچها رو خلالی خرد میکنیم.

بیناب خوروشی

ما برای خرد کردن هویج از این رنده استفاده میکنیم والبته با سری کوچیکش چون خیلی یکدست و خوشگل در میاد و هم کار رو راحت میکنه.فقط باید حواستون باشه که دستتون رو هم با هویجها خورد نکنید چون واقعا تیزه و یک لحظه غفلت باعث پشیمانی میشه، من یکبار تجربه کردم که حالا هم هر وقت یادم میاد مو به تنم سیخ میشه.

بیناب خوروشی

هویجها رو توی روغن سرخ کنید.

بیناب خوروشی

بعد از سرخ شدن هویجها توش زعفران هم بریزید

بیناب خوروشی

و بعد آبلیمو بریزید،من از لیموی تازه استفاده کردم.

بیناب خوروشی

چند قاشق هم از آب خورش لوبیا توش بریزید و بگذارید که خورش هویج هم جا بیفته.

بیناب خوروشی

به طور سنتی خورش لوبیا و هویج رو با هم مخلوط نمی کنند و در کنار هم توی بشقاب سرو میکنند، همونطوری که من سرو کردم.

بیناب خوروشی

بیناب خوروشی

بیناب خوروشی

منبع :دنیای اسرا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان