آش سماق یکی از چندین غذای محلی استان اصفهان است. با طرز تهیه آن آشنا شوید.
مواد لازم:
آرد برنج یا برنج خرد کرده: 200 گرم
سماق خشک: نیم کیلو
گوشت چرخکرده: 250 گرم
سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعنا): یک کیلو
پیاز درشت: یک عدد
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
* اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته میشود، ولی اگر خردهی برنج باشد، باید اول برنج را بار کنیم.
* برنج که پخت، سبزی را که قبلا شسته و خرد کردهایم در آن میریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزهتر میشود.
* سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفتههایی به اندازه یک گردو از آن درست میکنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش میریزیم.
* وقتی که کوفتهها پخته شد، سماق را تمیز کرده، میشوییم و در آب خیس میکنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچهای رد کرده و فشار میدهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است میگیریم.
* آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ میکنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه میداریم.
* آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین میکنیم.
* باید توجه داشته باشید که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزید، بسیار خوشرنگ میشود.