یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که هم اکنون خیلی کم پخت میشود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی است.
مواد لازم برای 6 نفر
آلو برقانی: 30 عدد
پر زردآلو: 200 گرم
به: 2 عدد، خرد شده
گوشت گوسفند: 250 گرم
برنج: یک استکان سرخالی
شکر: نصف استکان
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
نمک: نوک چاقو
طرز تهیه:
مرحله 1 – گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیمپز شود.
مرحله 2 – آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیمپز شوند.
مرحله 3 – برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود.
مرحله 4 – بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هستههای آلوها را به تعداد آنها خارج کنید.
مرحله 5 – بعد از بیرون آوردن هستهها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود.
سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.
نکات:
* مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد.
* میتوانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.
* از نکات مهم این غذا شمردن آلوها است که هنگام خارج کردن هستهها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.