ماهان شبکه ایرانیان

بهترین و بدترین غذاها برای فشار خون

سالانه ۷میلیون نفر در سراسر جهان در اثر فشارخون بالا جان خود را از دست می دهند!بنا به نظر پژوهشگران ، رژیم غذایی ناسالم یکی از دلایل عمده ابتلا به بیماری فشار خون بالاست

بهترین و بدترین غذاها برای فشار خون
سالانه 7میلیون نفر در سراسر جهان در اثر فشارخون بالا جان خود را از دست می دهند!بنا به نظر پژوهشگران ، رژیم غذایی ناسالم یکی از دلایل عمده ابتلا به بیماری فشار خون بالاست.عادات غذایی غلط و ناسالم که امروزه در اکثر شهرها رواج یافته برسلامت شهر نشینان تأثیرعمده ای گذاشته است؛ در حالی که ساکنان روستاها حتی در سنین بالا نیز کمتر به این بیماری مبتلا می شوند. بعضی مواد غذایی می توانند این بیماری را تشدید کنند و بعضی دیگر آن را کنترل کرده و در پایین آوردن فشارخون موثرند.
بهترین غذاها
افراد مبتلا به فشار خون بالا باید مصرف میوه ها و سبزیجات تازه با رنگ های مختلف(سبز، قرمز، زرد،...)را در فهرست مواد غذایی روزانه خود قرار داده و آنها را میل کنند. رژیم غذایی کمک زیادی به کنترل فشارخون می کند.
ماهی
ماهی یکی از سالم ترین غذاهای حیوانی است؛ زیرا پروتئین بالا و چربی کمی دارد. اسیدهای چرب امگا-3موجود در ماهی که سبب بالارفتن چربی خوب خون(HDL)می شود و همچنین سایر ترکیبات مغذی در ماهی می تواند از گرفتگی و تنگ شدن عروق خونی جلوگیری کرده، و التهاب عروق خونی را کاهش دهد و در نتیجه از بالا رفتن فشارخون جلوگیری نماید.
روغن تخم کتان
تخم کتان(بزرگ)مانند ماهی ، سرشار از اسیدهای چرب امگا-3بوده و از گرفتگی و تنگ شدن عروق خونی جلوگیری می کند.
آب کرفس
یکی از مواد غذایی که مورد توجه و استفاده زیاد در طب چین قدیم بوده، آب کرفس می باشد که می توان آن را با آبمیوه گیری و یا مخلوط کن تهیه کرد. نوشیدن روزانه 2تا3فنجان آب کرفس به مدت یک ماه، می تواند از افزایش فشارخون جلوگیری کرده و یا فشارخون بالا را به حد طبیعی برساند. این ماده غذایی همچنین می تواند از بروز نقرس و آرتروز(ورم مفاصل)جلوگیری کند. تحقیقات نشان داده کرفس سرشار از ترکیبات ضد التهابی است و مانند داروهای ضد التهابی عمل می کند. بنابراین کرفس چیزی بیش از نوعی سبزی است و می تواند به عنوان یک دارو و مسکن مورد استفاده قرار گیرد.
روغن زیتون
روغن زیتون یکی از پرمصرف ترین اقلام مواد غذایی در رژیم غذایی مدیترانه ای (شامل میوه، سبزی، زیتون، روغن زیتون و غذاهای دریایی)و یکی از سالم ترین رژیم های غذایی است . مطالعات نشان داده اند روغن زیتون تأثیر زیادی برمیزان چربی خون دارد و سبب کاهش فشار خون بالا می شود. یک تحقیق جدید حاکی از آن است که روغن زیتون می تواند هردو نوع فشار خون «diaslolic»«systolic»را کنترل کند. ازاین رو می توان برای پخت و پز در سالاد استفاده کرد.
خیار
خیار از میوه های مدر(ادرار آور)بوده و می تواند ضمن آبرسانی به بدن فشار خون را در رگ ها کاهش دهد. روزی دوعدد خیار به مدت دو هفته میل کنید تا اثر آن را ببینید.
سرکه سیب
سرکه سیب با قلیایی کردن بدن، سبب کاهش فشارخون بالا می گردد. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را همراه با یک قاشق غذاخوری عسل در یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا میل کنید. عسل سبب تقویت حرکات روده شده و از یبوست جلوگیری می کند و از آنجایی که یبوست می تواند سبب افزایش فشار خون شود، مخلوط سرکه سیب همراه و عسل بسیار مؤثراست.
بدترین غذاها
به طورکلی، برای داشتن فشار خون طبیعی باید مصرف مواد غذایی مانند:نمک ، کافئین، آرد سفید و محصولات تهیه شده از این نوع آرد، مانند نان لواش، الکل،غذاهای سرخ شده پرچرب، نیکوتین، شکر و مواد قندی، غذاهای کنسرو شده، اسانس ها و رنگ های افزودنی را به حداقل رساند.
نمک
سدیم، همیشه یکی از عوامل مضر و مؤثردر بروز بیماری هایی مانند ناراحتی های قلبی، فشارخون، و استئوپروز بوده و هست . علاوه بر این، تحقیقات اخیر نشان می دهد مصرف بیش از حد نمک می تواند موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان های معده، مری، و مثانه شود. برای مزه دار کردن غذا به جای نمک می توان از ادویه و چاشنی هایی مانند زنجفیل، سیر، فلفل سیاه، رازیانه، ریحان و ترخون استفاده کرد. هر یک ازاین گیاهان معطر دارای ترکیبات موثری برای پایین آوردن فشارخون هستند. سرکه نیز می تواند چاشنی خوبی برای مزه دار کردن غذا باشد.
قهوه
افرادی که گاه و بیگاه و نه به طور دائم ، از مواد غذایی حاوی کافئین، مانند قهوه استفاده می کنند، کافئین می تواند سبب بالا رفتن ناگهانی فشارخون در آنها شود. بعضی محققان معتقدند کافئین با تنگ تر کردن رگ های خونی و جلوگیری از ترشح هورمون آدنوسین(هورمونی که موجب انبساط و بازشدن رگ های خونی می شود)سبب افزایش فشارخون می گردد . این ماده همچنین می تواند با تحریک غده آدرنالین در خون شود که این به نوبه خود موجب افزایش فشارخون می گردد.
چای سبز، جایگزین قهوه
مطالعات علمی نشان می دهد چای سبز می تواند برخی عوامل خطرزای بیماری های قلبی مانند فشارخون بالا و لخته شدن خون را کاهش دهد. بیشتر این تحقیقات در کشور ژاپن صورت گرفته است؛ جایی که مردم روزانه مقدار زیادی چای سبز می نوشند و مشاهده شده که کم ترین بیماری های قلبی -عروقی را دارند.
شکر تصفیه شده (شکر سفید)
هر آمریکایی به طور متوسط تقریباً 120کیلو شکر در سال مصرف می کند!قندهای اضافی در بدن تبدیل به چربی شده وانباشته می شوند؛ در نتیجه موجب افزایش وزن و همچنین افزایش بیماری های قلبی و سرطان می گردند. قند و شکر همچنین فشار خون را خصوصاً در افراد دارای اضافه وزن بالا می برد.
عسل؛ جایگزین شکر
عسل حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است، در حالی که شکر تصفیه شده ویتامین و مواد معدنی ندارد. بنابراین عسل به مراتب سالم تر از شکر بوده و می تواند جایگزین مناسبی برای آن باشد. سعی کنید به جای استفاده از انواع شیرین کننده های مصنوعی، از میوه های خوشمزه و تازه که درای عطر و بوی مطبوعی هستند استفاده کنید.
الکل
مطالعات متعددی نشان داده است مصرف نوشیدنی های الکلی می تواند سبب افزایش فشارخون شود. از طرفی، مواد الکلی دارای کالری زیادی بوده و می تواند موجب افزایش وزن شوند. که اضافه وزن خود یکی از عوامل مؤثردر بروز فشارخون بالاست. بدتر از همه اینکه الکل می تواند روی داروهای پایین آورنده فشارخون اثر گذاشته و در اثر تداخل با این داروها، عوارض جانبی و سوء داروهای فشار خون افزایش می یابد.
آب با لیمو ترش
آب معدنی همراه با کمی لیموترش برای سلامتی بسیار مفید است. فشارخون بالای بیماری است که با اثرات زیانباری همراه می باشد. هرگز خودسرانه داروهای تجویز شده توسط پزشک را قطع نکنید و قبل از هرگونه تغییرناگهانی در رژیم غذایی خود حتماً با پزشک مشورت نمایید.
منبع:نشریه دنیای سلامت، شماره 52
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان