به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، عنایت الله ناصر، معاون نهاد اجتماعی تغییر و امید افغانستان در یک کنفرانس خبری خواستار اصلاحات گسترده در ادارات ورزشی افغانستان از سوی دولت این کشور شد.
معاون نهاد اجتماعی تغییر و امید افغانستان گفت: ورزشکاران افتخار افغانستان و نماد وحدت و تحریک کننده احساسات ملی مردم بوده و باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.
ناصر به بخش اداره کریکت به صورت ویژه اشاره کرد و گفت: رییس و مدیر اجرایی این بخش غیر حرفه است و به شکل سلیقه ای تعیین شده اند، رییس اجراییه اداره کریکت باید بر اساس رقابت آزاد و با درنظرداشت اصل شایسته سالاری و داشتن فن انتخاب شود.
وی دلیل رکود سیستم ورزش در افغانستان را انتخاب سلیقه ای و غیرحرفه ای عنوان کرد و افزود: تا زمانی که در بخش ورزش علایق قومی، سمتی و زبانی کنار گذاشته نشود و شایستگی ها مد نظر نباشد، ورزش افغانستان بدون پیشرفت خواهد بود.
محمدگل بابکرخیل، رییس انجمن ورزشی جوانان نیز بخش ورزش را مرکز تولید افتخار در افغانستان خواند و تأکید کرد: دولت باید این بخش افتخارآفرین را بیشتر مورد توجه و دقت نظر قرار دهد.
وی عامل اصلی رکود و ضعف در بخش ورزش را سپردن ادارات به افراد غیر حرفه ای، نقش قومیت و تنظیم ها در این بخش عنوان کرد و گفت: هر ورزشکار در مسابقات بین المللی از تمام مردم افغانستان نمایندگی می کند؛ بنابراین نباید ورزش و ورزش کاران وسیله هدف های سیاسی و تنظیمی قرار گیرند.
بابکر خیل گفت: طی 13 سال گذشته تنها هفت میلیارد دلار در بخش ورزش افغانستان به مصرف رسیده است، اما به دلیل ضعف مدیریت و فساد اداری، رشد چندانی نداشته است.
مشکلات در ورزش افغانستان در شرایطی کماکان به قوت خود باقی است که 2 رییس کمیته ملی المپیک به فعالیت خود ادامه می دهند و با مداخلات سیاسی، انتخابات رهبری فدراسیون های مختلف ورزشی به خصوص فدراسیون فوتبال افغانستان تاکنون برگزار نشده است.
/