آیا فکر میکنید سالاد باید از مواد تازه و خوب با ادویه مناسب درست شده باشد تا خوشمزه باشد؟ متخصصان تغذیه میگویند که برای این که سالاد خوشمزه باشد باید شکل هنری داشته باشد. این چیزی است که آشپزها مدتهایی طولانی است که میدانند. اکنون دانشمندان دانشگاه آکسفورد به صورت علمی ثابت کردهاند که این اتفاق میافتد.
در تحقیقی که اخیرا انجام شده، روانشناسان دریافتهاند که سالاد زمانی که شبیه به کارهای واسیلی کاندینسکی، هنرمند آبستره مشهور روس باشد، طبق ذائقه افراد خوشمزهتر میشود. افراد حاضرند برای خرید سالادی که به شکلی هنری تزیین شده است، دو برابر سالادی پول بدهند که دقیقا همان مواد را دارد ولی ساده است.
شارل میشل، یکی از محققان و آشپز فرانسوی – کلمبیایی سالادهایی را درست کرده که شبیه به نقاشی آبستره به نام «نقاشی شماره 201» است تا نشان دهد که ظاهر غذا روی مزه آن تاثیر دارد. این سالاد نسبتا پیچیده از 30 ماده تشکیل شده بود، از جمله قارچ، کلم بروکلی، آندیو، فلفل قرمز و زرد، گل کلم، و نخود فرنگی.
در آن همچنین از سسهای مختلفی استفاده شده بود، مانند پوره هویج و ریشه چغندر، و اسانس قارچ. شرکتکنندگان این سالاد که از کار واسیلی کاندینسکی الهام گرفته بود را بهتر ارزیابی کردند. آنها حاضر بودند دو برابر یک سالاد با ظاهر تمیز و خوب پول بدهند تا این سالاد را بخورند. آنها طعم این سالاد را هم بیشتر دوست داشتند. سالاد دیگری که آنها خوردند از همین مواد ساخته شده بود، و طراحی آن هرچند که تمیز و مرتب بود، اما از نظر هنری خلاقیت خاصی نداشت. در این تحقیق 60 نفر از 18 تا 58 ساله شرکت کردند.