4 روش براى رهایى از گاز معده
از لاکتوز دست بکشید.
دنیس ساوانا »دانش یار علم تغذیه از دانشگاه مینوستا« مىگوید: اگر نسبت به لاکتوز )قند موجود در شیر(، تحمل ندارید، با مصرف فرآوردههاى شیرى دچار نفخ مىشوید. افرادى که نسبت به لاکتوز تحمل ندارند، سطح آنزیم رودهاى لاکتازشان پایین است.
از مصرف غذاهاى مولد گاز دورى کنید.
ساموئل کولین »استادیار و متخصص دستگاه گوارش و تغذیه انسانى از دانشگاه تگزاس« مىگوید: علت اصلى نفخ شکم، ناتوانى سیستم گوارش در جذب نوع خاصى از کربوهیدراتها )به نام لاکتوز( مىباشد. شاید شما بدانید که لوبیا مولد گاز است ولى بسیارى از مردم نمىدانند که کاهو، بروکلى، کلم دلمهاى، پیاز، گلکلم، آرد گندم کامل، تربچه، موز و خیلى از غذاهاى دیگر مىتوانند گاز تولید کنند.
غذاهاى فیبردار نیز مىتوانند باعث این مشکل شوند.
اگر چه اغلب، مصرف غذاهاى فیبردار را براى سلامت دستگاه گوارش توصیه مىکنیم، ولى بعضى از میوهها و سبزیجات پر فیبر مىتوانند گاز معده را افزایش دهند. اگر به دلیل رعایت بهداشت مىخواهید فیبر را به رژیم خود اضافه کنید، از مقادیر کم شروع کنید تا شکمتان به آن عادت کند.
براى درمان سریع، از داروها استفاده کنید.
در حالى که بسیارى از پزشکان زغال فعال شده را براى رهایى از گاز معده توصیه مىکنند، داروسازان مىگویند که ترکیبات دایمتیکون، هنوز از محبوبترین داروها هستند. این ماده با ممانعت از تشکیل حبابهاى گاز اطراف مخاط معده و روده و پراکنده کردن آنها، مانع نفخ شکم مىشوند.
خوراک لوبیا: گاز آن را خالى کنید.
اگر لوبیا و عدس را دوست دارید ولى از عوارض آن نفرت دارید مىتوانید با خیساندن آنها به مدت 12 ساعت و یا قرار دادن آنها در یک حوله مرطوب به مدت 24 ساعت به طور قابل ملاحظهاى خاصیت گاززایى آنها را کاهش دهید.
منبع : دایرة المعارف پزشک خانواده ،گروه مولفان انستیتوسلامتی آمریکا
پینوشتها:
* انتشارات سپهر اندیشه - 1387