ترش سماق

سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندام‌ها مفید است اما همانند زعفران مصرف زیاده از حد آن مضر میباشد.

سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندام‌ها مفید است اما همانند زعفران مصرف زیاده از حد آن مضر میباشد.

مواد لازم :

سینه مرغ:2 تا3 عدد

سبزی خورشت: 500 گرم

پیاز: 2 عددترشه سماق

لوبیا قرمز: یک فنجان

آبغوره: یک فنجان

سماق: 5 قاشق غذاخوری

غوره: یک فنجان

سیر: 5 حبه

نمک: مقدار لازم

طرز تهیه:

* سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس سینه‌های مرغ، 3 قاشق سماق و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت 15- 10دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ‌ها تغییر کند.

* پس از تغییر رنگ مرغ‌ها می‌توانید لوبیاها را بهمراه 4 لیوان آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید تا خورشت شروع به جوشیدن کند سپس حرارت را کم کنید و به مدت 2 ساعت بگذارید خورشت بپزد.

* سبزی‌ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت 10 دقیقه سرخ نمائید ، یک قاشق سماق را به سبزی‌های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید سپس از روی حرارت بردارید.

پس از 2 ساعت و زمانی که لوبیاها نرم شدند میتوانید سبزی‌ها تفت خورده را بهمراه آبغوره و غوره‌ها و یک قاشق باقی مانده سماق را اضافه کنید ، تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بیفتد ( به روغن بیفتد ) سپس با برنج سرو نمائید.

نکته‌ها: سبزی این خورشت همانند خورشت قورمه سبزی شامل ( تره 150 گرم + جعفری 150 گرم + گشنیز 100 گرم + اسفناج 50 گرم + شنبلیله 50 گرم ) است ، البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال ( سبزی مرغ ترش ) تهیه می‌شود اما اگر در دسترس ندارید از ترکیب سبزی‌های گفته شده استفاده کنید.

سماق را بیش از اندازه نریزید چون خورشت شما تلخ مزه خواهد شد ؛ در صورتی که غوره در دسترس ندارید می‌توانید مقدار آبغوره را 2 برابر کنید.

ترش سماق

منبع : کدبانو

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر