ماهان شبکه ایرانیان

هویج پلو شیرازی

مواد لازم برای۶ تا ۸ نفر: &#۸۲۱۱; هویج یک کیلوگرم &#۸۲۱۱; برنج یک کیلوگرم یا ۶ پیمانه &#۸۲۱۱; شکر ۲۰۰ گرم یا یک لیوان &#۸۲۱۱; روغن مایع سرخ‌کردنی ۶ قاشق سوپ‌خوری &#۸۲۱۱; گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم &#۸۲۱۱; زعفران ساییده شده یک قاشق چای‌خوری و مقداری اضافی برای روی برنج &#۸۲۱۱; پیاز متوسط یک عدد &#۸۲۱۱; دارچین نصف قاشق سوپ‌خوری &#۸۲۱۱; نمک به میزان لازم

مواد لازم برای6 تا 8 نفر:
– هویج یک کیلوگرم
– برنج یک کیلوگرم یا 6 پیمانه
– شکر 200 گرم یا یک لیوان
– روغن مایع سرخ‌کردنی 6 قاشق سوپ‌خوری
– گوشت چرخ کرده 500 گرم
– زعفران ساییده شده یک قاشق چای‌خوری و مقداری اضافی برای روی برنج
– پیاز متوسط یک عدد
– دارچین نصف قاشق سوپ‌خوری
– نمک به میزان لازم

طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداری نمک در آب خیس کنید. هویج‌ها را با پوست‌کن پوست بگیرید و پس از شست‌شو با چاقو به صورت خلال‌های باریک خرد کنید.

نکته: از رنده درشت نیز می‌توانید برای این منظور استفاده کنید.
2. تابه‌ای آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود، سپس هویج‌های خلال شده را داخل روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. در ضمن، زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛ به این ترتیب مایه هویج پلوآماده می‌شود.

3. پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته‌های ریزی درآورید.داخل تابه‌ای کمی روغن بریزید وکوفته ریزه‌ها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود.
کوفته ریزه‌ها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.

4. در قابلمه‌ای آب را بجوشانید و برنج خیس‌خورده را به آن اضافه کنید و پس از مدتی جوشیدن، آن را آبکش کنید. در پایان قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن نیم‌پیمانه آب و روغن در قابلمه نان یا سیب‌زمینی را کف آن بچینید؛ سپس روی آن را با لایه‌ای از برنج آبکش‌شده بپوشانید. حالا نوبت مایه هویج پلوی روی برنج است. این کار را به صورت لایه لایه آن‌قدر تکرار کنید تا مایه و برنج تمام شود. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید. سپس خلال پسته را نیز در کمی روغن تفت داده و برای تزئین آماده کنید. پس از آنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته وپلوی زعفرانی تزئین کنید.

نکته1:
شما می‌توانید به جای آنکه کوفته ریزه‌ها را با خلال هویج مخلوط کنید، آنها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابه‌لای برنج بریزید.

نکته2:
بعضی‌ها هویج پلورا با مرغ بیشتر دوست دارند بنابراین به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده می‌کنند. برای این میزان هویج پلو، یک عدد یا 5/1 کیلوگرم مرغ نیاز است.
نکته3:
با توجه به اینکه هویج پلودارای شیره شکر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل می‌شود، احتمال سوختن این غذا از دیگرپلوهای مخلوط بیشتر است. بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید یا اینکه از شعله پخش‌کن استفاده کنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان کافی‌ برای دم کشیدن این پلوخواهد بود.

هویج پلو شیرازی

 

منبع : آکاایران

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان